marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vești bune la FCU Craiova: are antrenor și poate face transferuri!

Nicolo Napoli a fost instalat oficial pe banca echipei lui Mititelu, iar interdicția de a aduce jucători va fi eliminată în maxim două săptămâni

FCU Craiova a oficializat relația cu Nicolo Napoli. Pentru a opta oară, italianul pregătește echipa lui Adrian Mititelu.
„Nicolo Napoli este noul antrenor al Științei! Tehnicianul italian, în vârstă de 59 ani, a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara acestui an, cu posibilitatea de a-și prelungi înțelegerea pentru încă un an. #Științasuntemnoi”, a anunțat FCU Craiova pe facebook.
Pentru Gsp.ro, italianul a povestit cum s-a produs cel de-al optulea descălecat la echipa lui Mititelu: „Eram acasă la clubul meu de tenis din Italia, când m-a sunat Adiță Mititelu. M-a întrebat dacă am echipă, apoi mi-a spus că are nevoie de mine să vin să salvez echipa de la retrogradare. Mereu am venit cu inima deschisă la Craiova, unde mă simt ca acasă”.
La ultima aventură în Bănie, Nicolo Napoli și-a dat demisia pe 12 octombrie 2020 după victoria categorică, 5-0, în fața lui Rapid, meci din Liga 2.
„M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam 5 victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.
De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi, era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică.
I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, spunea la vremea respectivă italianul.
În ceea ce privește transferurile din această iarnă, Nicolo Napoli a evaluat echipa și spune că mai are nevoie de un fundaș central și de un atacant. El a mai precizat că diriguitorii clubului l-au anunțat că în maxim două săptămâni va fi ridicată interdicția la transferuri, astfel încât jucătorii doriți vor putea fi aduși. Idee susținută și de președintele Marcel Pușcaș, care a spus pentru Fanatik: „Interdicția e o chestie de moment. Enache va fi legitimat și va juca. Probabil că până pe 15 (n.r. ianuarie) interdicția va fi ridicată”.

Politica