marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raită prin viață: Temă de vacanță – recapitulare

„…acei ce compun grosul de flibustieri politici sunt bugetofagii, cumularzii, gheşeftarii de toată mâna… aflaţi pretutindeni, în administraţie, în finanţe, în universităţi, pe jeţurile de miniştri, fizionomii nespecializate, protoplasma de postulanţi care tratează totul cu egală suficienţă,… înmulţirea claselor consumatoare şi scăderea celor productive, iată răul organic, puterea productivă a naţiei nu poate să crească în raport cu groaza de cheltuieli pe care le-au impus formele de organizaţie şi de civilizaţie străine, introduse cu grămada în ţara noastră,… iar mita e-n stare să pătrundă orişiunde în ţara asta, pentru mită, capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele şi averea unei generaţii…” – Mihai Eminescu

„Să recapitulăm, ziceam într-un Editorial din 20 august 2013! din Ediţie specială de Oltenia:
Cu corupţia la nivel înalt şi mediu stăm din ce în ce mai bine. Pe lângă oameni de afaceri, intră în scenă alţi miniştri şi alţi judecători (încă nu se întâmplase cel mai mare şi cinic act de corupţie miniştri – parlamentari – justiţiabili români – Pensiile speciale). E pentru a nu ştiu a câta oară când Crin Antonescu (ce-o mai face?) propune şi susţine un om nepotrivit pentru o funcţie importantă în stat. E încă un om cu grave probleme penale, adăugat la pleiada de alţi oameni cu grave probleme penale, încununată cu cel dintâi ministru condamnat, în funcție în ultima vreme. Pe Gigi Becali l-au uitat, şi Antonescu, şi lumea politică. Dacă va ajunge preşedintele României (Crin A), (n-a ajuns), pe cine va numi şefi la SRI, SIE, sau în fruntea Parchetelor?
Mi-a plăcut o expresie/frază din dialogul Nelu Iordache – V. Span (ce nume!): Hai să te văd mâine, că ţip, o să ţip, dacă mă strângeţi de… încep să dau afară. În timp ce Relu Fenechiu, alt ministru condamnat, a declarat luni, după ce DNA a cerut începerea urmăririi penale pe numele lui Ovidiu Silaghi, care, între timp nu mai vrea ministru, că nu vede de ce acesta ar trebui să-şi dea demisia din Parlament, iar fostul ministru Dobriţoiu e chemat la DNA pentru noi acuzatii: Fals şi uz de fals, serialul Omar Hayssam continuă cu audieri într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni economice, disjuns din dosarul „Manhattan”, după cele de spălare de bani, terorism, etc.
În USA, procurorii federali au probleme cu Principesa Irina, care vindea bere şi mâncare mexicană în pavilionul în care se ţineau luptele de cocoşi, ilegale, iar Comunitatea romă e în doliu. Ca întotdeauna, o moarte s-a transformat într-un spectacol penibil dat de iubiţii noştri conducători. Casele regale au probleme.
Presa din Austria: Conflictele de interese zguduie partidele din România, iar şeful ANI, Horia Georgescu, a anunţat că îşi va prezenta demisia, dacă instituţia pe care o conduce va ajunge în subordinea Parlamentului.  Aproximativ 1.200 de primari în incompatibilitate: 80% sunt din USL (marea alianţă contra naturii a pnl+psd!), iar Mazăre (pe unde-o fi saltimbancul?) spune că e proastă legea 161/2003, şi că-s fricoşi ăia de la Ministerul Justiţiei.
După Constituţie, Regionalizarea a intrat în moarte clinică (ulterior a decedat prin moarte politică). Europarlamentarul Laszlo Tokes se declară dezamăgit de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu (limbi diferite, nu?) iar Năstase s-a retras la Cornu.
MRU: Singurul viitor al dreptei este un mare partid centru-dreapta. Noi suntem pregătiţi pentru alianța electorală.
Băsescu: Nu sunt propagandist pentru Mişcarea Populară (între timp i-a devenit preşedinte). Aşa ceva nu fac.
Blaga participă la discuţii pe teme economice cu Ponta. Mare minune, mare!
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, despre Crin Antonescu: Este una dintre cele mai mari catastrofe pe scena politică (atunci nu exista pe planeta politicii pnl fl. câţu!). Are ieşiri antidemocratice şi lipsă de viziune (câţu are n-are?).
Dar mersul economiei şi dezechilibrele ei, absorbţia fondurilor europene, care reprezintă poate cea mai puternică pârghie de a ajuta economia în condiţiile actuale, nu se regăsesc în discuţiile zilnice ale niciunui politician. Singurul lucru cert, după ce se va sfârşi vacanţa politicienilor, e că vom avea din nou un an întreg de scandaluri, isterii și blocaje instituţionale. Până atunci, recapitulăm”.

***

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din „Aforisme vesele şi triste” ale lui C. Regman:
Românii aflaţi în vizită în Germania „beau bier cu fugiţii”.
Cu România liberă asta (cea de pe vremea lui Ceauşescu), doar la Decese ce mai e niţică viaţă!
Fiind eliberaţi mai târziu decât ruşii, suntem cu 30 de ani în urma înapoierii lor. Dar avem – pe cât se pare – toate şansele să-i ajungem şi chiar să-i întrecem.
Industria română e sublimă, dar ne omoară cu desăvârşire.
Televizorul la noi – o adevărată cutie a Pandorei. O deschizi şi năvălesc lighioanele.
În România, tot ce nu există este din import, iar tot ce există este de export. Acum e invers.
Se spune despre norocoşi că au mâncat c… când au fost mici. Realitatea e că pentru a fi norocos sub comunişti trebuie să mănânci c… tot timpul.
(acum mâncăm tot tot timpul, dar mult mai mult! n.n.)

Politica