marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petiţie pentru crearea unui loc de joacă pentru animale de companie

Locurile de joacă special destinate animalelor de companie există în mai multe oraşe din ţară. Craiova nu deţine în acest moment un loc de joacă destinat patrupedelor, motiv pentru care s-a creat o petiţie online prin care se solicită amenajarea unui astfel de spaţiu. ” Craiovenii au nevoie de locuri de joacă pentru câinii de companie, de spații destinate lor în care să se poată mișca în voie. În acest sens, aceasta petiție îi îndeamnă atât pe iubitorii de animale, cât și pe cei pe care îi deranjează prezența lor în parcurile din orașul Craiova să o semneze. Prin aceasta Petitie, cerem Primariei Craiova/Consiliului Local amenajarea unor spații de joacă pentru câinii cu proprietar”, conform petiţiei amintite.
Creatorii petiţiei vin şi cu sugestii bine stabilite atât în privinţa unei posibile locaţii, cât şi a elementelor nesare unui astfel de spaţiu. Printre zonele propuse de aceştia se regăsesc Gradina Botanică, Parcul Romanescu, Parcul Tineretului şi chiar zone din cartiere.
Coşuri de gunoi, bănci, dispozitive cu apă potabilă şi dispozitivele de iluminare sunt unele dintre solicitările celor care au lansat această petiţie.
” Crearea spațiilor de joacă pentru câini ar contribui și la siguranța copiilor, care nu s-ar mai întâlni cu câini fără lesă, la siguranța bicicliștilor și a alergătorilor, care nu vor mai trebui să ocolească câinii, și ar ajuta deținătorii de animale să isi petreacă timpul într-un loc sigur, în care câinii să aibă parte de suficientă mișcare si libertate.
Aceste spatii dedicate cainilor ar putea creste si nivelul igienei orasului intrucat ar beneficia de cosuri de gunoi si pungi, care ar fi la indemana detinatorilor de caini pentru a strange de fiecare data dupa animalele lor”, au mai menţionat creatorii petiţiei.
Petiţia poate fi acesată aici:
https://www.petitieonline.com/petitie_pentru_amenajarea_de_locuri_de_joaca_pentru_cainii_din_craiova?fbclid=IwAR3_q4NOurPYsijtS3rejMLbAA2WxFUDcqZoovARTI6hG4v4L10HmVxHm4Y

Politica