marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cățărare și triatlon, ultimele sporturi incluse în programul JE Cracovia-Małopolska 2023

Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) a anunțat că alpinismul sportiv – cățărare, care urmează să își facă debutul olimpic la Tokyo 2020,  și triatlonul sunt ultimele sporturi adăugate în programul ediției din 2023 a Jocurilor Europene programate a avea loc în Polonia, la Cracovia, din regiunea Małopolska.
Triatlonul revine la Jocurile Europene în 2023, după ce a fost în programul JE la prima ediție la Baku, în Azerbaidjan, în 2015, dar a lipsit de la JE Minsk 2019.
Pentru alpinism, întrecerile de la JE Cracovia-Małopolska 2023 vor fi cu atât mai importante cu cât vor constitui și criteriu de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024.
Pe lângă participarea la Jocurile Olimpice din acest an, alpinismul sportiv va debuta și la Campionatele Europene din München, în 2022 și la Jocurile Panamericane Santiago, în 2023, deoarece sportul continuă să intre în scena evenimentelor multi-sportive.
Cățărarea și triatlonul se alătură tirului cu arcul, badmintonului, handbal pe plajă, box, canoe slalom, karate, pentatlon modern, muaythai, tir și taekwondo în programul JE Cracovia-Małopolska 2023.
„Alpinismul sportiv și triatlonul sunt două sporturi olimpice interesante pe care suntem încântați să le întâmpinăm la Jocurile Europene din Cracovia-Małopolska”, a declarat Hasan Arat, președintele Comisiei de coordonare pentru Jocurile Europene din 2023. „Ambele sporturi sunt preferate de fani și se alătură unei game deja solide de sporturi pentru 2023, care suntem încrezători că vor fi cele mai cuprinzătoare și inovatoare de până acum pentru un joc european”.
Pe lista provizorie mai figurează săriturile cu schiurile, alergarea montană și rugby în șapte. De asemenea, break dance și haltere ar putea să fie incluse în premieră în programul JE, mai ales că se dorește ca JE Cracovia-Małopolska 2023 să fie o rampă de lansare pentru unele sporturi mai noi.

Politica