marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stradă cu numele unui om de afaceri, motiv de ceartă la Râmnicu Vâlcea

Decizia unei comisii care a refuzat să dea aviz favorabil pentru ca o stradă să fie denumită după un afacerist a fost motiv de scandal, la Râmnicu Vâlcea. Potrivit adevărul.ro, municipalitatea din Râmnicu Vâlcea îşi doreşte să dea unei străzi numele tatălui proprietarilor (Constantin şi Gheorghe Boromiz) celebrului brand din domeniul panificaţiei: BOROMIR.

Comisia Judeţeană de Atribuire de Denumiri, din care fac parte istorici, arhivişti şi cercetători ştiinţifici, nu a fost de acord cu propunerea Primăriei, iar Primarul Mircia Gutău  a catalogat gestul comisiei ca fiind unul de natură politică.

„Meritele familiei Boromiz şi reputaţia afacerilor ce au dus numele Râmnicului şi al Vâlcii nu doar în toată ţara, ci chiar şi dincolo de graniţele ei nu pot fi constestate de nimeni. Într-o economie în care capitalul străin este la loc de cinste, familia Boromiz a construit o marcă 100% românească prin multă muncă, prin perseverenţă, prin calitate şi prin respect pentru clienţi. Sunt mândru că sunt primarul oraşului de unde brandul ”Boromir” a pornit să cucerească lumea şi sunt bucuros că am avut prilejul să înmânez reprezentantului acestei familii, domnului Constantin Boromiz, titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Râmnicu Vâlcea în semn de apreciere pentru dezvoltarea economică şi pentru susţinerea comunităţii locale. Dar se pare că nu toţi gândesc ca mine. Altfel nu îmi pot explica cum Comisia de Atribuire de Denumiri, condusă de Epure Florin, din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Vâlcea reprezentată de prefectul Sebastian Fârtat, a emis AVIZ NEGATIV la propunerea de acordare a numelui ”Nicolae Boromiz” străzii care va sta la baza construirii unui adevărat pol de dezvoltare economică în sudul municipiului. Cu atât mai mult cu cât cei doi semnatari ai acestui aviz negativ îşi revendică sorgintea liberală, adică de la un partid care – cel puţin în vorbe – se declară susţinător şi admirator al capitalului autohton. Singura explicaţie o pot pune pe seama unor comenzi politice menite să pună piedici oricăror iniţiative venite din partea Primăriei şi a primarului, dar asta nu mă împiedică să nu constat cât de josnică a devenit lupta politică a liberalilor şi câtă meschinărie este pusă în joc pentru a-şi atinge scopurile. Din fericire, avizul acestei instituţii este consultativ, iar demersul de acordare a numelui ”Nicolae Boromiz” acestei noi artere de circulaţie va continua până la oficializarea sa în Consiliul Local!”, a scris Mircia Gutău pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: Adevarul

Politica