marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tânăr din Slatina, preocupat constant de acte de generozitate

Un slătinean de 35 de ani este descris de cunoscuți și nu numai drept un bun samaritean, având în vedere gesturile caritabile pe care le face ori de câte ori are ocazia.

Recent, bărbatul a găsit un portofel plin cu bani și acte importante, acționând imediat pentru găsirea proprietarului. Întâmplarea a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când tânărul a văzut o geantă într-o intersecție din Slatina, scrie adevarul.ro.

Nu a mai stat pe gânduri și a postat un mesaj de interes pe pagina sa de Facebook. Din cauză că se grăbea, acesta nu a mai mers la Poliție, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri, recurgând la anunțul din mediul online.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Mergeam de la Zahana spre Dedeman, iar în intersecţia de la benzinărie, în sensul giratoriu, era foarte aglomerat, am observat geanta chiar în mijlocul sensului giratoriu.  Am deschis uşa, am luat-o şi m-am oprit mai în faţă, i-am făcut poze, le-am pus pe Facebook… Aveam treabă, altfel m-aş fi dus şi la Poliţie, dar m-am gândit că mă mai ţin şi pe acolo o jumătate de oră, îţi dau formulare de completat….  Am mai făcut treaba asta prin Grecia şi m-au ţinut, cred, o oră şi jumătate pe acolo”, a declarat tânărul.

În cele din urmă, proprietarul a fost găsit. Tânărul a contactat mai multe persoane pe Facebook, astfel încât să se asigure că bunurile ajung la persoana care într-adevăr le-a pierdut. În acest caz, a dat de fiul celui care a pierdut borseta.

 „I-am trimis poza cu buletinul şi l-am întrebat dacă-l cunoaşte pe domnul din imagine. Şi mi-a spus: «E tata!». Mi-a dat un număr de telefon, am vorbit cu o doamnă şi i-am spus că ne putem întâlni, dacă se întoarce, dacă nu, le duc la Poliţie şi le poate recupera de acolo. Şi s-a întors omul. N-am mai stat prea mult de vorbă, zona unde ne-am întâlnit era aglomerată. (…) Avea actele unei maşini, avea buletinul, avea permisul şi bani. Şi m-am gândit ce înseamnă să alerge după toate acele documente. N-am pierdut niciodată documentele, dar îmi imaginez cât poate fi de neplăcut”, a mai spus Petrișor, tânărul din Slatina.

În trecut, slătineanul a mai găsit o sumă semnificativă de bani într-un bancomat, uitată de un client care făcuse retragerea înaintea lui. Nici atunci nu a stat pe gânduri și a anunțat reprezentanții unității bancare.

Situațiile de acest gen nu sunt străine pentru Petrișor, fiind obișnuit să înapoieze portofele, borsete cu acte sau telefoane mobile, găsite în drumul său.

Până acum însă, o singură întâmplare a fost cu adevărat memorabilă pentru tânărul filantrop – când se afla la muncă, în Grecia, a zărit un portofel, pierdut de o turistă din Australia. S-a prezentat imediat la Poliție în ideea de a o găsi pe proprietară.

„În Grecia am găsit o geantă de fată în mijlocul străzii, circulam cu scuterul, cu 30 de km/h. Avea portmoneul cu acte, paşaport… M-am dus la poliţie, m-au ţinut vreo două ore, să facă inventarul, să scrie, să, să, să.. Şi să-mi spună că dacă nu vine şi revendică cineva în 12 luni, să merg şi să revendic ce era de valoare. Astea erau regulile acolo. Probabil că le-a recuperat, nu cred că putea să plece altfel de acolo, era pe o insulă, cel mai probabil era în vacanţă”, şi-a amintit tânărul, potrivit sursei citate.

Politica