marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța ar putea obliga angajații din sistemul sanitar să se vaccineze

Franța ar putea deveni prima țară în care angajații din sistemul sanitar ar putea fi obligați să se vaccineze împotriva Covid-19. Asta pentru că rata de vaccinare în această categorie profesională este extrem de scăzută.

„S-ar putea ajunge la vaccinarea obligatorie”, a declarat ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, într-un interviu acordat postului BFMTV, în care a insistat că nu doreşte să acuze personalul medical, un colectiv care de un an de zile se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus.

Ministrul francez le-a scris angajaţilor din sistemul sanitar pentru a-i convinge să se vaccineze, „pentru binele lor şi al bolnavilor”, cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului. Dacă această iniţiativă nu va avea efectul scontat, următorul pas va fi să se recurgă la Consiliul Consultativ de Etică pentru a examina „măsuri suplimentare”, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Veran consideră insuficient nivelul de imunizare a personalului din căminele de bătrâni, situat în jurul valorii de 42%, potrivit ultimelor date disponibile. Procentul este chiar mai mic – de 30% – în rândul personalului din spitale şi cabinete medicale.

Politica