marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O copilă de 10 ani a murit sufocată în urma unei provocări de pe TikTok

O minoră în vârstă de 10 ani a murit sufocată, în Palermo (Sicilia), în timp ce participa la o provocare numită ”jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok.

Fata, care participa la ”blackout challenge” pe TikTok, se afla în baia familiei când şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.

Sora ei în vârstă de cinci ani a fost cea care i-a descoperit trupul inconştient, miercuri seara. Copila a fost transportată imediat de părinţi la spitalul de pediatrie din Palermo, însă în ciuda efortului medicilor pentru a-i salva viața, nu s-a mai putut face nimic în cazul său. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Jocul cu eşarfa”, în care copiii îşi blochează respiraţia până când leşină pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale, scrie agerpres.ro care citează AFP.

”N-am ştiut nimic”, a explicat tatăl fetei pentru publicaţia La Repubblica. ”Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că (…) intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a spus el.

Parchetul din Palermo a deschis o anchetă pentru ”incitare la sinucidere”. Telefonul mobil al fetei a fost confiscat de anchetatori, care urmează să stabilească dacă fata era conectată cu alţi participanţi, dacă a fost invitată de o altă persoană să ia parte la provocare sau dacă a realizat înregistrarea video pentru prieteni sau cunoscuţi, mai arata sursa citata. 

Ca reacţie la această tragedie, platforma lansată în 2016, care declară că are 100 de milioane de utilizatori în Europa, a emis un comunicat: ”Siguranţa comunităţii TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziţia autorităţilor competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document, potrivit sursei citate.

Politica