marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițist tăiat cu cuțitul, în Fața Luncii

Update/ S-au tras și focuri de armă în Fața Luncii, conform IPJ Dolj.

„În cursul zilei de ieri, 23 noiembrie, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Craiova au fost sesizați de un bărbat de 45 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că la o adresă din localitate au venit mai multe persoane care provoacă scandal.

Imediat, la fața locului au fost dirijate mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova, care au intervenit pentru restabilirea ordinii și liniștii publice în zona respectivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, doi polițiști au executat câte un foc de avertisment, în plan vertical, pentru aplanarea stării conflictuale.

De asemenea, un alt polițist care a imobilizat unul dintre participanții la scandal, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, a fost rănit de acesta la mâna stângă.

În continuare, polițiștii au identificat și condus la sediul Secției 6 Poliție Craiova nouă bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 56 de ani, toți din Craiova, despre care s-a stabilit că ar fi fost implicați în eveniment.

Din verificările efectuate a rezultat că patru persoane ar fi pătruns fără drept în curtea unui imobil, unde un bărbat de 56 de ani, care locuia la adresa respectivă, a fost lovit cu un obiect contondent în zona capului, acesta fiind ulterior transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Niciuna dintre persoanele vătămate nu a dorit să depună plângere prealabilă pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe sau violare de domiciliu, însă polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte, dar și cu privire la comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, având în vedere comiterea infracțiunii de ultraj, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul de 31 de ani fiind reținut pentru 24 de ore.”-IPJ Dolj

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

––––-

Un polițist care a intervenit, luni, la un scandal în Fața Luncii, a fost tăiat cu cuțitul la mână. Ultrajul a fost anunțat pe facebook de colegi săi de la Sindicatul Polițiștilor Dolj. „Nicio zi fără ultraj la I.P.J. Dolj!

Azi, 23.11.2020, orele 12.00, exact în timpul în care se făceau avansările înainte de termen în sala Eugen Sandu de la I.P.J. Dolj, un polițist era ultragiat în Cartierul Fața Luncii din Craiova, pe raza de competență a Secției 6 Poliție. Mai exact, doua familii de cetățeni „model”, plătitori de taxe și impozite, niște flori delicate rupte din grădina Soarelui și aruncate din greșeală peste gardul Cartierului Fața Luncii, își disputau supremația pe nămolul mahalalei, având asupra lor furcile, topoarele și săbiile din dotare. Și pentru că făcuseră un jurământ la biserica din cartier că azi vor tăia un polițist, l-au înțepat „puțin” cu un cuțit în zona mâinii pe colegul nostru Lișu Mihai, din cadrul Secției 1 Poliție Craiova, care a avut nenorocul ca la un moment dat în viața lui să își dorească să fie polițist. Unul foarte bun! Știm cu siguranță că nu își dorește niciun gram din nămolul mahalalei, el doar își făcea datoria față de ceilalți cetățeni de pe stradă, speriați de ce se întâmplă.

Pentru că în viață facem alegeri, colegul nostru Lișu Mihai a ales să nu se gândească la siguranța personală și a făcut o alegere corectă care sperăm că o să fie apreciată la următoarele propuneri la „Oscar”.

La răscrucile de drumuri din viață noastră, toți știm care sunt alegerile corecte, însă ține de omenie, educație, corectitudine să nu alegem calea ușoară.
Felicitări tuturor polițiștilor care au acționat în Cartierul Fața Luncii, în special colegului nostru Lișu Mihai!
Noi, adevărații polițiști care nu stăm la căldurică și nu ne ascundem în spatele unor funcții, suntem alături de tine!” – au scris sindicaliștii pe facebook.

Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de șefii care trec astfel de evenimente cu vederea.

„Din păcate pentru colegul nostru, pervazul geamului biroului de la parterul I.P.J. Dolj este foarte înalt și trebuie să te ridici pe vârfuri pentru a vedea până în Cartierul Fața Luncii. Dacă încearcă cineva să te omoare în timp ce îți faci datoria, nu este un motiv pentru a fi avansat înainte de termen și dăunează grav carierei.
Opacitatea acestor ședințe în care nu sunt citite notele de fundamentare, iar zeii ne anunță ce au hotărât ei, este o metodă sigură prin care unii polițiști care muncesc sunt desconsiderați.

Evenimentul descris mai sus s-a întâmplat pe raza de competență a Secției 6 Poliție, care este condusă de un polițist „destoinic”, incapabil să susțină, la avansările înainte de termen, polițiștii care muncesc, spre exemplu pe inspector de poliție Staicu Marian Daniel, un polițist exemplu care în anul 2020 a avut nu mai puțin de 11 arestări, zeci de acțiuni, iar pe durata stării de pandemie s-a implicat activ pentru limitarea răspândirii virusului care a blocat lumea. Domnule „mare” șef al Secției 6 Poliție, nu este suficient să faci o propunere pentru avansare înainte de termen, trebuie să susții polițistul și propunerea pe care ai făcut-o doar pentru a te spăla pe mâini. Este mult mai ușor în postura de „selecționer” la interviuri, când alegi polițiști care nu știu să despartă cuvintele în silabe doar pentru că vrei să îți faci o ambiție cu adjunctul secției, un om care a înțeles că trebuie să aprecieze polițiștii care muncesc, iar avansările și promovările se fac în funcție de muncă.

Era de datoria acestui șef să îl informeze pe domnul împuternicitul la comanda inspectoratului despre faptul că polițistul Lișu Mihai, chiar dacă își desfășura activitatea pe raza altui cartier, nu a stat pe gânduri nici măcar o secundă și a sărit în sprijinul colegilor lui aflați la nevoie.
Așa cum am mai scris, nu putem sărbători neajunsurile şi incompetenţa, nu putem aclama indiferenţa!

P.s. „Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece.””- se arată în postarea Sindicatului Național al Polițiștilor Dolj.

Vom reveni cu informații legate de incidentul din Fața Luncii de îndată ce le vom avea.

Politica