marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Trei cazuri la mia de locuitori, in Dolj

Numărul cazurilor de SARS-COV-2 continuă să crească in judetul Dolj, de ieri si pana astazi la prânz 183 de persoane fiind confirmate pozitiv cu noul coronavirus, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj. Incidența cazurilor de coronavirus raportate la mia de locutiori în județul Dolj a ajuns la 3,07, motiv pentru care un alt mesaj RO-ALERT a fost trimis în această dimineață. Autoritățile ar putea lua măsuri suplimentare de protecție in județ.
Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, la nivelul județului numărul testelor efectuate se apropie de 50.000, iar numărul cazurilor atinge 7 097. Totuși, rata de vindecare arată că 4 261 de persoane au fost tratate și vindecate de SARS-COV-2.
,,Cetățenii sunt rugați să păsteze distanțarea socială, să evite pe cât posibil spațiile aglomerate și să respecte regulile de igienă sanitară impuse de autorități, implicit purtarea măștii de protecție”, anunță reprezentanții Prefecturii.
Cei mai mulți pacienți se află internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, respectiv 301, dintre care 292 sunt din Dolj. De asemenea, la Spitalul Județean de Urgență se află alți 20 de pacienți din județ infestați cu COVID-19. Alte spitale care asigură suportul pe timp de pandemie la nivelul Doljului sunt Spitalul de Neuropsihiatrie cu 18 persoane internate, Spitalul Municipal Filantropia cu 62 de cazuri pozitive, Spitalul Municipal Băilești cu 11 persoane din Dolj și Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli Infecțioase unde sunt internați alți 16 pacienți.
În continuare, cetățenii au la dispoziție liniile telefonice 0800800165 pentru a sesiza situațiile în care regulile impuse de autorități sunt încălcate, respectiv 0800800358 unde pot solicita recomandări legate de SARS-COV-2, se menționează într-o informare de presă a Insituției Prefectului județului Dolj.

Andreea Tigoianu

Politica