duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

La judecată după ce a luat şpăgi susţinând că e ministru

Un bărbat a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, după ce a luat şpagă de la două persoane promiţându-le posturi în Poliţia mehedinţeană, Centrul Militar Judeţean Mehedinţi, ori la ISU. Ca să le convingă că are influenţă, bărbatul apela telefonic instituţiile implicate şi susţine că este un fost ministru, un anumit chestor de poliție, comisar șef, judecător, cerând primirea în audiență a celor două persoane interesate de transfer.

Cei care l-au trimis în judecată sunt procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceştia îl acuză de două infracțiuni de trafic de influență, una dintre ele în formă continuată (2 acte materiale), sub aspectul săvârșirii în concurs real și în stare de recidivă.

“În fapt, în perioada mai – august 2020, inculpatul a pretins în mod direct și pentru sine suma de 1.100 de euro, iar la data de 25.08.2020 a primit pentru sine, prin intermediar, suma de 1.100 de euro de la o persoană, lăsând-o pe această persoană să creadă că are influență asupra directorului general al D.G.P.M.B. și asupra inspectorului șef și inspectorului șef adjunct al I.P.J. Mehedinți, promițând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcționari publici să îndeplinească și să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea realizării unui transfer de la Brigada Rutieră București din cadrul D.G.P.M.B. la I.P.J. Mehedinți . Inculpatul a fost prins în flagrant cu ocazia remiterii sumei de bani”, arată procurorii Parchetului Înaltei Curţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fel a făcut şi în trecut. A cerut 5.000 lei pentru un transfer la Centrul Militar Județean Mehedinți, dar şi un telefon mobil pentru un transfer la ISU Mehedinţi.

“Totodată, în toamna anului 2018 a pretins în mod direct și pentru sine suma de 5.000 de lei, iar în luna ianuarie 2019 a primit suma de 5.000 de lei de la o altă persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influență asupra comandantului unei unități militare din Timișoara și asupra comandantului Centrului Militar Județean Mehedinți, promițând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcționari publici să îndeplinească acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea transferării sale la Centrul Militar Județean Mehedinți. În perioada sfârșitul anului 2019 – iunie 2020, a pretins și a primit suma de 1.100 lei și un telefon mobil marca Samsung S9+ în mod direct și pentru sine, de la aceeași persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influență asupra comandatului unității militare din Timișoara și asupra inspectorului șef al I.S.U. Mehedinți, promițând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii funcționari publici să îndeplinească acte ce intrau în sfera îndatoririlor lor de serviciu, în vederea transferării sale în cadrul M.A.I. – I.S.U. Mehedinți”, mai arată procurorii.

Anchetatorii menţionează şi că „pentru a întări convingerea celor două persoane în privința influenței pe care o are, inculpatul a apelat telefonic instituțiile implicate în efectuarea transferurilor și, afirmând în diverse convorbiri că este un fost ministru, un anumit chestor de poliție, comisar șef, judecător, solicita primirea în audiență a celor două persoane interesate de transfer. Ulterior indica acestor persoane să precizeze că vin din partea celui a cărui identitate o folosise”.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise spre soluţionare Tribunalului Mehedinți.

spot_img
spot_img

Politica