marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat un program online de public speaking pentru elevi şi studenţi

Primul program integrat de public speaking pentru elevii şi studenţii din România, menit să le dezvolte abilităţile de comunicare în public, de organizare şi structurare a informaţiei, este lansat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi platforma Speakings.

Potrivit comunicatului MEC, este disponibilă o platformă online dedicată elevilor de liceu care se pregătesc pentru probele orale ale examenului naţional de Bacalaureat. Liceenii vor avea astfel posibilitatea să se înscrie şi să participe la cursuri online de public speaking pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare orală, scrie Agerpres.

De asemenea, vor exista şi cursuri specifice de time management, public speaking, personal branding pentru studenţi, în vederea unei mai bune pregătiri în susţinerea interviurilor de angajare. Proiectul va aduce în faţa tinerilor invitaţi din mediul de business care vor oferi perspective conectate la realitatea din mediul corporatist.

Săptămânal, pe site-ul MEC şi pe pagina de Facebook a ministerului va fi postată „Pastila de Public Speaking”, realizată de Andrei Dunuţă, trainer şi fondator Speakings. Acest material este destinat elevilor şi studenţilor care doresc să-şi perfecţioneze vorbitul în public, urmând a fi învăţaţi cum să scape de trac de scenă sau cum pot capta mai uşor atenţia publicului în momentul în care susţin un discurs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parteneriatul presupune şi realizarea programului online Speakids Online Show. Astfel, în fiecare sâmbătă, de la ora 12,30, pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi pe pagina de Facebook Speakings, va fi transmis, live, Speakids Online Show – un program interactiv online pentru copiii cu vârste între 7 şi 12 ani.

Trainerii îi vor învăţa pe elevi diverse tehnici şi strategii pentru o mai bună comunicare în faţa publicului, iar săptămânal vor exista activităţi educaţionale şi jocuri specifice pentru a-i determina pe copii să pună în practică informaţiile primite pe Speakids.

Ziua de 1 mai va fi marcată printr-o ediţie specială Teleşcoala, realizată de Andrei Dunuţă, se mai arată în comunicatul MEC.

Politica