marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Educației: Noi modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a vor avea la dispoziție noi modele de subiecte pe care să le lucreze cât stau acasă.

Variantele de subiecte sunt elaborate de Centrul Național de Examinare și Evaluare și vor fi puse pe site-ul Ministerului Educației și trimise către toate școlile, informează hotnews.ro

”Ministerul Educației, prin Centrul Național de Examinare și Evaluare pregătește deja un set de variante de lucru pentru elevi tocmai pentru a se pregăti în această perioadă cât stau acasă, lși e vom pune pe site-ul ministerului și le vom solicita inspectoratelor școlare să le ofere școlilor din fiecare județ pentru că este important ca în această perioadă elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a să se pregătească pentru examenele naționale, să nu oprească pregătirea. De aceea, am solicitatat Centrului Național de Evaluare și Examinare să elaboreze variante pe care să le punem la dispoziția elevilor”, a spus Monica Anisie, ministrul Educației.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, exclude în acest moment varianta înghețării anului școlar, precizând că specialiști din minister lucrează la variantele de urmat, care vor fi făcute publice la momentul în care se va lua o decizie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La acest moment, specialiștii din Ministerul Educației nu iau în calcul, exclud varianta înghețării anului scolar. Trebuie precizat că toate variantele sunt în strânsă legătură cu evoluția situației grele în care se află România. Toate aceste scenarii pe care le lucrăm în Ministerul Educației le vom dezbate cu toți partenerii. Fac un apel la calm pentru părinți, elevi, studenți, cadre didactice. Îi rog să stea în casă și să continue învățarea de acasă. (…)Nu pot face public niciunul dintre scenarii până când nu există din partea specialiștilor o decizie. Când va exista le vom prezenta public”, a declarat Monica Anisie, pentru HotNews.ro.

De asemenea, ministrul spune că nu îi poate obliga pe profesori să țină cursuri online în această perioadă în care școlile sunt închise din cauza coronavirusului, pentru că este vorba despre modul în care „fiecare dascăl înțelege să pună umărul în aceste momente grele” și să fie alături de elevi.

Întrebată, câți dintre cei aproximativ 3 milioane de elevi din România fac cursuri online, ministrul Educației nu a avansat o cifră, spunând că le-a cerut inspectorilor școlari să identifice școlile „unde nu se realizează această legătură a profesorilor cu elevii”.

Politica