marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii s-a reunit fără o parte dintre titulari

Mai mulți fundași nu au fost prezenți la reunirea lotului și se află în discuții cu CSM Focșani

Antrenorul Călin Cojocaru a avut la prima strigare din 2020 nu mai puțin de 23 de jucători, mulți dintre ei fiind juniori. Nu au lipsit nici noile achiziții Alexandru Bodea şi Aurel Pîrciu (ambii FCSB), Alexandru Catrici, Matei Babaua şi Alexandru Achiriloaei (toţi trei de la Rapid) şi Lică Mîndrean (Gaz Metan Mediaş). La Pandurii vor mai veni şi alţi jucători, dar tot tineri, deoarece echipa gorjeană are interdicție, din partea FRF, să transfere seniori, după ce nu a achitat datoriile către Finanțe, în valoare de peste 1 milion de euro!

Avem nevoie de jucători care să fie cu capul doar la Pandurii

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru o cât mai bună omogenizare, antrenorul Călin Cojocaru a stabilit nu mai puțin de 8 partide de verificare în această iarnă. Primul meci de pregătire va avea loc sâmbătă, cu echipa de Liga 4 Gorj, Vulturii Fărcășești. ACSO Filiași (25 ianuarie), Viitorul Dăești (29 ianuarie), FC Hunedoara, în 2 rânduri, pe 1 februarie, respectiv 8 februarie sau CSM Slatina (12 februarie) vor fi următoarele adversare ale echipei Pandurii.

Echipa gorjeană se va antrena doar pe plan local, neavând bani pentru un cantonament montan, în țară. De un stagiu în străinătate nici nu se mai vorbește la Târgu Jiu, deși, în urmă cu câțiva ani, pe când echipa lupta pentru podiumul Ligii 1, Pandurii efectua chiar și câte 2 cantonamente în afara țării.

„Am nevoie de jucători care au capul doar la fotbal şi care vor să tragă pentru Pandurii ca pentru propria lor familie. Este o săptămână de reacomodare la efort şi de stabilire a lotului, în mare. Mai aştept jucători şi sunt convins că o să facem o treabă bună şi o să formăm un lot competitiv, deşi unii oameni sunt sceptici în privinţa noastră. Am fixat foarte multe jocuri de pregătire, pentru că sunt mulţi jucători noi. Vreau să formez o echipă omogenă şi acest lucru se face doar prin meciuri. Chiar aş mai fi vrut să mai jucăm un meci-două, dar m-am oprit la un număr de 8 amicale. Vreau ca relaţiile de joc să fie bine puse la punct, nu vreau să caut scuze că nu suntem omogeni. Trebuie să începem campionatul cu dreptul, primul joc, cu CSM Reșița, este foarte important. Sunt convins că vom arăta mai bine în partea a doua a sezonului, şi vă veţi da seama de acest lucru. Putem schimba faţa pe care am avut-o în tur”, a declarat Cojocaru.

Mulți absenți printre titulari

Acesta nu i-a avut însă la reunirea lotului pe fundașii Robert Bratu, Gabriel Oiță și Cătălin Cotolan, dar nici pe portarul Mihai Cotolan. Toți 4 și-au manifestat dorința de a părăsi Pandurii în această iarnă, nemulțumiți că nu și-au primit salariile. De la reunirea lotului au mai lipsit, fiind învoiți, chinezul Lu Yuefeng și japonezul Kazuki Takahashi, precum și fundașul moldovean Daniel Ciobanu.

„Fraţii Cotolan, Robert Bratu şi Gabriel Oiţă şi-au exprimat dorinţa de a merge să discute cu alte echipe. Așa cum am anunțat, nu ne opunem. Dacă ei îşi găsesc angajamente mai bune, noi nu o să îi împiedicăm. Unii dintre ei sunt deja în discuţii cu alte echipe, Mihai Cotolan cu cei de la Voluntari şi Cătălin cu echipa din Focşani. Bratu a discutat şi el tot la Focşani şi Oiţă ar dori şi el să meargă tot acolo. Acum rămâne să vedem dacă sunt de acord, dacă ei se înţeleg cu cei de la Focşani vor primi acorduri de transfer, fără nici un fel de probleme”, a declarat directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu.

Pandurii a încheiat anul pe ultimul loc, cu doar 8 puncte. Gorjenii sunt la 14 puncte de locul 15, primul care asigură menținerea în eșalonul secund.

Politica