marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moţi şi Grozav nu sunt speriaţi de Polonia

Al patrulea meci din această campanie de calificări pentru Cupa Mondială din 2018 o aşteaptă pe România, vineri, când va întâlni pe Arena Naţională din Capitală reprezentativa Poloniei. Cu două victorii şi un egal în primele trei meciuri, gruparea poloneză este una periculoasă, dar nu de neînvins. De aceeaşi părere sunt şi doi dintre jucătorii naţionalei noastre, Gicu Grozav şi Cosmin Moţi, care au prefaţat, marţi, meciul din acest final de săptămână. „Cu puţină atenţie, puteam să avem mai multe puncte. Dar ăsta este adevărul, 5 puncte. Acum, urmează un meci foarte important şi foarte greu cu Polonia. Dar eu spun că avem şanse săştigăm pentru că jucăm acasă, în faţa suporterilor. Cu ei în spate vom fi mai puternici şi sper să luăm toate cele trei puncte. Ei au jucători de valoare care evoluează în campionate puternice şi e normal ca Polonia să fie favorită. Noi trebuie să fim foarte concentraţi şi atenţi. Lewandowski e un jucător de clasă. Trebuie să fim atenţi, dar nu numai la el, pentru că au mulţi jucători buni. Sper totuşi să facem un joc bun şi săştigăm”, a declarat Gicu Grozav, care uitase când a evoluat ultima dată în tricoul naţionalei, asta întâmplându-se, în urmă cu doi ani şi jumătate, într-un meci amical cu Argentina, dar este bucuros că a fost rechemat, acum, sub tricolor de către selecţionerul Daum. „Probabil l-au convins să mă cheme evoluţiile mele constante de la echipa de club. Încă nu am discutat cu dânsul, dar o vom face zilele următoare. Consider că e o idee bună aducerea unui străin pentru că vine cu o nouă mentalitate, cu alte idei de lucru. Cu siguranţă este un profesionist, rămâne de văzut ce vom reuşi împreună. Nu mai ştiu când am jucat ultima oară la naţională, bănuiesc că în amicalul cu Argentina. Sunt doi ani şi jumătate de la acel meci… aşteptam cu nerăbdare să vin din nou la naţională şi aştept cu nerăbdare şi să joc din nou. Mă bucur că a venit şi momentul ăsta după o lungă perioadă în care nu am mai fost în vederile naţionalei. O să trag de mine să joc bine pentru a veni în continuare. La început, când am ajuns la Terek, am avut o perioadă în care nu am jucat, nu mă acomodasem încă acolo. Probabil că am fost de vină pentru că nu am reuşit să mă impun acolo. Dar acum lucrurile s-au schimbat. În ultima perioadă joc constant şi cred că acest lucru a făcut să fiu convocat din nou”, a adăugat atacantul.

Polonezii nu sunt invincibili”

Fundaşul naţionalei Cosmin Moţi, care s-a format ca jucător la Universitatea Craiova, crede că Polonia nu este o formaţie invincibilă şi poate fi depăşită dacă România va aborda un joc inteligent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polonezii nu sunt invincibili. Nicio echipă nu e de nebătut. Dar va fi foarte greu pentru că Polonia are o echipă foarte bună, cu jucători valoroşi. Noi suntem încrezători, însă, în şansele noastre şi cred că putem câştiga acest meci. Pentru asta avem nevoie de mai multe lucruri, avem nevoie să fim o echipă şi toţi să dăm 100 la sută pentru că altfel ne va fi foarte greu. Dacă batem Polonia, vineri, atunci şansele noastre la calificare devin foarte mari. O înfrângere nu ne-ar scoate din cărţile calificării, dar ne-ar fi foarte, foarte greu după aceea să mai prindem unul din cele două locuri. Un rezultat de egalitate nu ar fi nici pozitiv, dar nici negativ. Cred că pur şi simplu le-am ajuta pe celelalte echipe din grupă. E normal ca atunci când vrei săştigi să ataci. Dar asta nu înseamnă să ne aruncăm la disperare peste ei. Asta e părerea mea. Trebuie jucat cu foarte multă inteligenţă acest meci”, a declarat Moţi. Cel mai răsunător nume ale naţionalei poloneze, Robert Lewandowski este jucătorul de care se teme cel mai mult Moţi, considerând că este nevoie de o atenţie sporită la jocul său. „Lewandowski este unul dintre jucătorii de temut din echipa lor. El este din punctul meu de vedere numărul 1 din echipa Poloniei, însă nu trebuie să ne concentrăm pe un singur jucător. Nu ar fi bine să încercăm să îl blocăm pe Lewandowski şi să îi neglijăm pe ceilalţi. Dar trebuie atenţie specială la el pentru că e un marcator. Lewandowski îţi dă un gol din jumătate de ocazie”, a mai spus fundaşul român. El a mai menţionat că România merita să aibă în momentul de faţă mai multe puncte: „Ținând cont de jocul prestat, consider că meritam să avem mai mult de 5 puncte după primele trei partide. Dar asta e, trebuie să uităm trecutul şi să privim spre viitor, spre meciurile care urmează„.

 

Politica