marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii începe seria amicalelor din Slovenia

Formaţia gorjeană va disputa, astăzi, prima partidă amicală din cantonamentul susţinut în Slovacia. În continuare fără un antrenor principal, Pandurii se antrenează de zor în stagiul de pregătire, sperând că în scurt timp vor afla şi numele celui care îi va coordona în perioada următoare. Ultimul nume vehiculat este cel al lui Petre Grigoraş, fiind cel mai probabil ca el să revină pe banca tehnică a gorjenilor, însă până la ora redactării articolului nu a fost transmis nimic oficial de către clubul gorjean legat de postul de antrenor. În fine, echipa din Târgu Jiu va întâlni în primul amical al verii echipa croată NK Osijek, care a încheiat sezonul trecut pe locul opt în campionatul primei ligi a Croaţiei. Meciul este programat, astăzi, de la ora 19.00 (ora României), urmând să se dispute pe terenul formaţiei NK Zeleznicear Maribor.

10 jucători au spus la revedere clubului Pandurii

Gorjenii nu stau bine deloc când vine vorba despre lotul de jucători. În această vară, din cauza problemelor financiare, formaţia din Târgu Jiu nu a mai putut să îşi păstreze fotbaliştii de bază din sezonul trecut, care se aflau la final de contract sau împrumut. Zece jucători au părăsit astfel gruparea pandură în această perioadă, fie că li s-a terminat înţelegerea sau oficialii clubului nu au dorit să activeze opţiunea de prelungire. Wellington, Mingote, Ropotan, Răduţ, Ciucur, Vasco Fernandes, Erico Da Silva, Antal, Nicoară şi Săpunaru nu mai fac parte din lotul pandur pentru următorul sezon, iar Lukas Droppa a absentat nemotivat la reunirea lotului neprezentându-se nici în cantonamentul din Slovacia. Situţia pandurilor nu este una uşoară, însă preşedintele clubului, Narcis Răducan, aduce asigurări că se vor găsi înlocutori pe măsură pentru toţi jucătorii care au părăsit echipa gorjeană în această vară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este normal ca 2-3 jucători să plece în fiecare an de la o echipă. De la noi însă opt-nouă jucători de bază au plecat deja din lot sau vor pleca. Mă refer la cei care jucau titulari şi din diverse motive au plecat. Pe Săpunaru este foarte greu să îl convingem să rămână la noi pentru că a ajuns la cota de la care a venit şi în România la ora asta e o mare provocare şi pentru Astra ca echipă campioană să îl convingă să îi ajute în Liga Campionilor, cu atât mai greu e pentru noi să îl convingem. Dar aşa cum i-am convins vara trecută pe Hora, Săpunaru sau Ropotan să vină la Pandurii, eu sper să fim capabili să facem acelaşi lucru şi să fim la fel de inspiraţi. Pentru că am făcut 14 transferuri vara trecută şi totul a fost bine”, a spus Narcis Răducan, conform panduriics.ro.

Pandurii este aproape de încă o pierdere, prin transferul lui Ioan Hora, care cel mai probabil va fi vândut către o altă echipă, în viitorul apropiat.

„Avem oferte concrete pentru Hora, dar încă nu am ajuns la un numitor comun. Dar e aceeaşi poveste, şi în cazul transferurilor, este vorba de bani în această perioadă. Sunt discuţii avansate cu trei echipe, ne-a contactat pentru el şi o echipă din Germania, din liga a doua. Dar concret nu a pus încă nimeni totul pe hârtie şi asta ne dă emoţii. Avem mare nevoie de bani până vin drepturile TV iar plecarea lui Hora era programată”, a mai adăugat preşedintele pandurilor.

Altfel, formaţia din Târgu Jiu se bazează acum pe un lot format din 28 de jucători, care este prezent în cantonamentul slovac, doar 16 dintre fotbalişti fiind din vechea gardă, în timp ce zece sunt tineri de la echipa a doua, iar doi jucători au revenit la echipă, Claudiu Voiculeţ şi Alin Buleică.

 

 

 

Politica