marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deplasare dificilă în Polonia

Pentru voleibaliştii cooptaţi în lotul naţional de seniori se apropie finalul unei noi competiţii europene. După participarea în preliminariile campionatului european, România va încheia la finalul săptămânii şi Liga Europeană. Echipa coordonată de craioveanul Dan Pascu are programate ultimele partide din grupa A ale competiţiei amintite în Polonia.
Meciurile sunt programate sâmbătă şi duminică la Plock, fiind considerate ca făcând parte din etapa a patra a Ligii. La acest nivel al competiţiei echipa care va sta este Grecia, pentru ca în ultima etapă să stea România.

Mergem să jucăm. Am abordat fiecare meci cu toată responsabilitatea pentru că am dorit să văd cum reacţionează unii jucători la presiune. Ne interesează şi viitorul, nu numai rezultatele, motiv pentru care am acordat şanse egale tuturor componenţilor lotului. Nu ne aşteaptă meciuri uşoare dar cred că o să avem evoluţii bune. Există o anumită stare de oboseală în echipă ceea ce nu mă linişteşte înaintea partidelor din Polonia.
A declarat ieri Dan Pascu

România are şanse la semifinale

Policlinica Buna Vestire Craiova

Revenind la partidele din Polonia trebuie spus că reprezentativa tricoloră are şansele ei la victorii socotind măcar prin prisma statisticii. Polonia a fost depăşită pe teren propriu de Muntenegru cu 3-2 şi 3-1 dar şi în deplasarea din Grecia cu 3-1 în ambele partide. În etapa a  treia Polonia a stat, în a patra joacă împotriva României pentru ca în ultima să meargă în Azerbaijan.

A urma dubla pentru a se impune. Dacă pierde meciurile cu România, nu va mai putea aspira la un loc în semifinalele Ligii, în timp ce reprezentativa tricoloră ar avea şanse foarte mari să continue aventura sportivă europeană chiar dacă stă în ultima etapă pentru că principalele contracandidate la un loc din primele două se vor întâlni în etapa a cincea, fiind vorba despre Grecia şi Muntenegru.
Mai simplu, dacă bate în Polonia, trupa lui Dan Pascu nu intră în vacanţă. În deplasarea din Polonia tehnicianul din Bănie va conta în continuare pe Laurenţiu Lică unul dintre cei mai eficienţi jucători ai Naţionalei.

–––

Clasament grupa A Liga Europeană

1. Grecia    12    6    15    10
2. România    11    6     13    11
3. Muntenegru    8    4     10    7
4. Polonia    4    4     7    10
5. Azerbaijan    1    4     5    12     

Politica