marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegiul Naţional «Elena Cuza» a împlinit 181 ani

Colegiul Naţional “Elena Cuza” şi-a sărbătorit ieri aniversarea a 181 ani de existenţă. Pentru a marca acest eveniment a avut loc, în amfiteatrul şcolii, o festivitate de aniversare la care au participat cadre didactie, părinţi, elevi, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi oficialităţi locale printre care Cilibiu Mihai, consilier la Primăria Municipiului Craiova aflat la aniversare în calitate de părinte şi absolvenţi ai liceului printre care, edilul şef al Băniei, Lia Olguţa Vasilescu şi Bianca Predescu, consilier Primăria Municipiului Craiova.
La ceas de sărbătoare s-a intonat imnul liceului de către elevi. În cadrul zilei dedicate şcolii s-au desfăşurat mai multe activităţi printre care mese rotunde, simpozioane, expoziţie de pictură, lansarea revistelor Colegiului Naţional Elena Cuza.

La evenimentul aniversar elevii au primit diplome de excelenţă obţinute la diferite discipline şcolare, dar şi burse în valoare de 500 lei. Nu doar elevii au fost premiaţi ci şi profesorii pentru excelenţa în predare cu diplome “pentru o viaţă dedicată şcolii”.
Bianca Predescu, a acordat bursa “George Demetrescu-Miulescu” în valoare de 500 lei pentru patru elevi ai liceului, iar Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a fost cea care a înmânat elevilor diplome de excelenţă obţinute la diferite discipline şcolare.
Colegiul Naţional “Elena Cuza” a primit şi titlul de şcoală europeană de patru ori.
În calitate de fost absolvent al liceului, Olguţa a transmis  felicitările sale pentru meritele şcolii obţinute de-a lungul anilor dar a şi punctat investiţiile pe care le-a realizat în şcoli.

Mă emoţionez de fiecare dată când ajung pe această scenă, nu ştiu de ce mi se întâmplă, când ţin discursuri politice nu am emoţii, dar probabil pentru că văd foştii profesori în sală şi mă simt ca într-o băncuţă. Vreau să vă felicit pentru rezultatele bune pe care le obţineti la olimpiadele şcolare. Noi ne-am preocupat să creştem calitatea în învăţământ prin investiţiile din ultimii ani în şcolile craiovene, 131 miliarde de lei a fost investiţia şi prin mărirea numărului de burse de la Primărie care au pornit de la 1200 în 2012 şi au ajuns la 6500 anul acesta.
A spus Lia Olguţa Vasilescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Mihăiţă Stoica a fost mesagerul Inspectoratului Şcolar care a transmis felicitările lui Georgică Bercea, Inspector Şcolar General.

181 de ani de tradiţie şi excelenţă reprezintă pentru învăţământul românesc o vârstă venerabilă, o perioadă plină de împliniri şi realizări, reprezintă istoria însăşi. Cum poate avansa o naţiune fără educaţie şi cultură, cum poate exista progres fără elite, cum se poate vorbi de educaţie fără profesori şi elevi, răspunsul îl aflăm azi cu ocazia aniversării celor 181 ani de istorie a uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din ţară.
A transmis Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj

Politica