marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa Universităţii din Craiova pentru liceele Olteniei

Universitatea din Craiova a încheiat protocoale de colaborare cu cele cinci inspectorate şcolare din regiunea Olteniei pentru a le oferi tinerilor interesaţi să-şi urmeze studiile la Universitatea din Craiova cât mai multe informaţii în ceea ce priveşte şcolarizarea în această instituţie de învăţământ. Cupa Universităţii din Craiova pentru liceele Olteniei este prima acţiune din acest protocol. Este vorba de o competiţie de fotbal desfăşurată între judeţele partenere. Judeţul Dolj este deja reprezentat de 15 echipe înscrise în cupă. Este o competiţie internă ce ţine de fiecare inspectorat în parte. Etapele judeţene ale acestei cupe se vor desfăşura între 6-9 mai, iar până atunci etapa iniţiala a cupei va fi organizată la nivelul fiecărui judeţ.

Am introdus în acest protocol cupa Universităţii din Craiova pentru ca elevii să înţeleagă că universitatea înseamnă şi activităţi sportive, culturale, să priceapă mai bine viaţa de student.
A declarat Cezar Spînu, prorector

Obiectivele protocolului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe parcursul acestui protocol, elevii de la liceele din Oltenia vor beneficia de mai multă atenţie din partea cadrelor didactice prin intermediul Inspectoratelor Şcolare. Protocolul semnat nu conţine activităţi general valabile pentru toate judeţele Olteniei.

Avem activităţi specifice pentru toate judeţele în funcţie de nevoile fiecărui inspectorat în parte.
Cezar Spînu, prorector

De exemplu, o activitate concretă ce se va desfăşura în cadrul acestui protocol constă în accesul elevilor la cursurile şi laboratoarele Universităţii din Craiova.

Ne-am manifestat dorinţa de a desfăşura parteneriat cu reprezentanţii Universităţii din Craiova şi ne dorim pregătirea elevilor pentru examenele de bacalaureat şi a cadrelor didactice în vederea susţinerii examenului de definitivat. Noi avem o activitate specifică în judeţul Olt, numită Centrul Judeţean de Excelenţă prin care elevii noştri vor putea participa la laboratoarele de ştiinţă, chimie, biologie, etc.
A declarat Felicia Man, Isj Olt

Ne ocupăm de dirijarea elevilor în viaţă şi inserţia lor pe piaţa muncii, vor face vizite în campusurile universitare.
Cezar Spînu, prorector

Mai concret, acest program constă în facilitarea accesului elevilor la infrastructura Universităţii din Craiova, se vor crea grupuri ţintă, iar aceştia vor veni să vadă cu ochii lor cum se desfăşoară cursurile la facultatea pentru care ei optează. Acţiunile protocolului se vor deşfăşura până în octombrie 2014.

Politica