Sorin Grindeanu a anunțat finalizarea Lotului 5 al Autostrăzii A1, pe tronsonul Pitești – Curtea de Argeș. Ministrul a inspectat lucrările la fața locului și a subliniat că această etapă reprezintă un pas major spre realizarea integrală a autostrăzii Sibiu–Pitești, una dintre cele mai așteptate infrastructuri rutiere din România.
„Vom avea finalizat acest Lot 5, un lot care, alături de Lotul 1, finalizat în urmă cu doi ani, ne duce mai aproape de ceea ce ne dorim cu toții de 30 de ani – o autostradă completă între Sibiu și Pitești”, a declarat Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferințe de presă.
El i-a felicitat pe constructori pentru avansul rapid și a precizat că aceeași echipă lucrează și pe Lotul 3, considerat unul dintre cele mai dificile segmente din punct de vedere tehnic.
”Odată cu deschiderea ultimului sector, de 14,57 km, al acestei secțiuni, între Nodurile rutiere Băiculești și Curtea de Argeș va fi posibilă circulația pe autostradă până la București (pe o distanță de aproximativ 140 km)”, a spus Grindeanu.
El a anunțat și că, până la 15 iulie, va fi finalizat nodul rutier care leagă Autostrada A1 de Drumul Expres Craiova–Pitești, în zona Albota. Totodată, în aproximativ 10 zile se va finaliza și segmentul sudic al Autostrăzii A0, inelul de centură al Capitalei.
„Vom putea circula de la Craiova până la Constanța exclusiv pe autostradă. E un moment simbolic și extrem de important pentru rețeaua rutieră națională”, a subliniat ministrul.
Grindeanu a transmis și un mesaj general privind continuitatea investițiilor.
”Autostrada Sibiu- Pitești (122,11 km) face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) și este, în prezent, una dintre cele mai importante investiții în infrastructura rutieră din România.
Această autostradă (tronson al Autostrăzii A1), construită prin fonduri europene, este prima care va traversa Munții Carpați și va asigura pe teritoriul României conexiunea pe axa Est-Vest (Constanța-Nădlac).
În prezent, se află în construcție încă trei secțiuni ale acestei autostrăzi, între Curtea de Argeș și Boița, care au o lungime însumată de 78,8 km”, a mai declarat Sorin Grindeanu.