Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Municipal „Costache Nicolescu” din Drăgășani a fost redeschis, iar conducerea unității medicale vrea să introducă și o linie de gardă pentru pediatrie.
Structura a funcționat mulți ani în sistem de cameră de gardă din cauza lipsei de personal specializat, reamintește Agerpres.
Managerul Spitalului Drăgăani, dr. Mircea Miu, a precizat, pentru sursa citată, că noua linie de gardă pentru primirea urgențelor este asigurată de șapte medici specialiști de urgență, doi dintre ei fiind angajați ai spitalului, iar alți cinci veniți de la alte unități spitalicești din regiune și în special de la Spitalul Județean Vâlcea.
„Este un pas foarte important pe care l-am făcut la nivelul spitalului, pentru a asigura populației din zonă, destul de numeroasă, servicii medicale de calitate. Aveam această structură de primiri urgențe aprobată de mai mulți ani, însă nu a putut funcționa din lipsă de personal de specialitate, asistența de urgență fiind asigurată până acum de medicii de diferite specialități din spital în sistem de cameră de gardă. Cei care au venit acum sunt externi, medici urgentiști de la Spitalul Județean Vâlcea și de la Craiova, iar alți doi sunt medici angajați cu carte de muncă la noi la spital. Bineînțeles că ne gândim și la deschiderea altor linii de gardă și următoarea probabil va fi pediatria. Este însă un efort mare pentru că nu prea mai este resursă umană dispusă să vină să lucreze în spitalele de stat. Pe secții ne încadrăm în deficitul de la nivel național. Ne-ar mai trebui medici pe ATI, pediatrie, neurologie, medicină internă, specialități grele, foarte solicitante și care sunt evitate de medicii tineri. Avem însă o relație foarte bună cu Spitalul Județean și cu ajutorul directorului Dan Ponoran, dar și cu înțelegerea medicilor de acolo, care au acceptat să susțină această linie de gardă, de acum medicii pe care îi avem se pot dedica specializărilor lor”, a declarat managerul spitalului din Drăgășani.
Agerpres notează că Spitalul „Costache Nicolescu” este mai cea mai mare unitate sanitară din sudul județului Vâlcea. Acesta deservește aproape 70.000 de locuitori din zonă, inclusiv din județul învecinat, Olt.