miercuri, octombrie 9, 2024

Ultima ora

Sport

Universitatea din Craiova și-a deschis porțile: „Noi suntem ca CSU”

Universitatea din Craiova și-a deschis porțile marți, 1 octombrie, pentru un nou an universitar, 2024-2025, într-un campus complet nou, o investiție de peste 20 de milioane de euro. Universitatea înglobează peste 18.000 de studenți, dintre care aproximativ 7.000 sunt în primul an de licență și 222 de studenți internaționali, care s-au alăturat universității în anul academic curent.

Rectorul Cezar Spînu a anunțat noi investiții și colaborări internaționale, în timp ce campionul olimpic Florin Enache și studenta Lidia Popa au împărtășit experiențele lor pozitive legate de universitate.

„Universitatea din Craiova este una dintre cele mai importante universități din România. În acest an universitar, inaugurăm o serie de investiții importante. Pornim, de asemenea, cu noi parteneri în plan internațional. Prezența noastră la cele mai importante târguri educaționale din Europa și din SUA a condus la realizarea a peste 100 de contracte de colaborare cu universități de prestigiu din Europa, Asia, America de Sud, America de Nord, Africa și Orientul Mijlociu. Ne consolidăm poziția în clasamentele internaționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vom dezvolta pe viitor un proiect complex axat pe probleme transfrontaliere și sincronizarea sistemelor educaționale, culturale și speciale care să îmbunătățească viața oamenilor. Continuăm colaborarea cu partenerii noștri din mediul socio-economic, al administrației centrale și locale. Cu spirjinul acestora studenții noștri pun în aplicare ceea ce învață”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universității din Craiova.

În cadrul ceremoniei de deschidere, președintele Senatului UCV, Leonardo Geo Mănescu, a subliniat importanța modernizării și implicării în comunitate. „Noi suntem ca CSU, suntem pe acolo în frunte, titlul nu-l câștigăm pentru că suntem ghinioniști, în Cupele Europene nu prea jucăm. Haideți să jucăm în Cupele Europene. Hârtii am semnat destule. E ca în Formula 1. Acolo iei puncte dacă ești în primele locuri, dacă nu, cheltui banii degeaba. Suntem în stare dacă ne modernizăm regulile, modul de acțiune și, mai ales, ancorarea în comunitate”, a precizat acesta.

Florin Enache, campion olimpic la canotaj și absolvent al universității, a subliniat legătura puternică dintre performanțele sale sportive și sprijinul primit de la universitate. „Această medalie face parte din această Universitate. Toată lumea a contribuit la acest rezultat. Vă sunt profund recunoscător. Performanțele pe care le-am obținut de-a lungul anilor, atât în sport, cât și educațional au fost datorită anumitor persoane, în special cei din cadrul Facultății de Fizică și Sport din Craiova. Am găsit în spatele acestei universități, oameni profesioniști, oameni care m-au îndrumat și mi-au creat confortul necesar de a reuși să înglobez pas cu pas toate criteriile pe care a trebuit să mă bazez și să le urmez de-a lungul anilor. Această universitate este una cu potențial frumos. Cred cu tărie că schimbă mentalități”, a spus acesta în fața tuturor.

De asemenea, Lidia Popa, studentă din anul 1, care a obținut prima medie la admiterea de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, a împărtășit cu emoție bucuria sa. „Mă simt mândră să fiu cea care a obținut prima medie la admitere. Aș dori să-mi exprim recunoștința pentru oamenii care mi-au fost aproape. Tratați cu un zâmbet zilele grele sau micile obstacole, având în minte că orice lucru care vă face să vă simțiți slabi, vă arată, de fapt, cum să fiți mai puternici. Încercați lucruri noi, implicați-vă în proiectele care vă interesează. Consider că secretul performanței în orice domeniu este să lucrați cu drag. Fie ca în anii viitori să ne vedem, cu toții, acolo unde ne-am propus”, a menționat aceasta.

Politica