sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Muzeu digital dedicat vieții și operelor lui Constantin Brâncuși, în Gorj

Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală

Împreună cu Primăria și Consiliul Local Peștișani, Asociația Be Teen inaugurează proiectul TEEN ART MUSEUM, o inițiativă ce pune accentul pe artă și oferă tinerilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea și de a se implica activ în comunitate. Scopul acestui proiect este de a crea un muzeu digital dedicat vieții și operelor lui Constantin Brâncuși, conform Pandurul.

Scopul proiectului TEEN ART MUSEUM este să ofere tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani, oportunități inovatoare de exprimare artistică. Acești tineri vor fi centrul proiectului, participând la ateliere de artă grafică și video digitală, unde vor învăța să-și stimuleze creativitatea și să-și exprime viziunea personală.

Obiectivele proiectului sunt multiple și includ:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • creșterea gradului de implicare în procesul de promovare a patrimoniului cultural;
  • creșterea oportunităților de exprimare artistică prin intermediul artei digitale și noilor media;
  • dobândirea competențelor specifice pentru crearea de conținut digital și media;
  • activarea culturală și comunitară prin crearea unui muzeu digital, oferind un spațiu alternativ pentru cel puțin 300 de persoane din comunitatea Peștișani în lunile septembrie și octombrie 2024.

Activitățile proiectului includ ateliere de artă grafică și video digitală. TEEN ART MUSEUM va putea fi vizitat de copiii și tinerii din întreg județul și nu numai. Muzeul digital creat în cadrul proiectului va cuprinde lucrări grafice și videoclipuri realizate de tineri sub îndrumarea specialiștilor, precum și conținut media proiectat pe ecranele muzeului și conținut pentru instrumentele VR. Dotarea precum și conținutul digital vor fi donate cu titlu gratuit Primăriei Peștișani, contribuind astfel la îmbogățirea patrimoniului cultural al comunității.

“TEEN ART MUSEUM este, de fapt, un spațiu în care tinerii devin creatori ai propriilor lor experiențe artistice și contribuie activ la dezvoltarea culturală și comunitară a localității lor”, transmit reprezentanții Asociației Be Teen. Proiectul se desfășoară în perioada 15.02.2024 – 01.11.2024 este cofinanțat prin AFCN și implementat de Asociația Be Teen în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Peștișani.

spot_img
spot_img

Politica