luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Charlie Ottley impresionat de sălbăticia Cheilor Cheii și de schiturile izolate din Buila-Vânturarița

Sălbăticia Cheilor Cheii și schiturile izolate din Buila-Vânturarița au impresionat pe celebrul producător și gazdă de televiziune Charlie Ottley care a continuat filmările la mănăstirea Hurezi, parte a patrimoniului cultural UNESCO, apoi în partea cealaltă a geoparcului, la Olănești pe Valea Cheia, unde împreună cu echipa au filmat și povestit despre istoria și legendele cu haiduci legate de schiturile Pahomie și Pătrunsa.

„Am urcat apoi pe valea Cheia, unde ne-am bucurat de sălbăticia Cheilor Cheii și biodiversitatea acesteia, de cascade și verdele crud al pădurilor virgine, de ospitalitatea cabanei și de poveștile din jurul focului.

A doua zi am filmat activitățile specifice zonei, promovate în geoparc: Oltenia climbing, Oltenia biking și Oltenia trekking.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Filmările se apropie de final și începe deja selecția imaginilor și montajul.

Am filmat începând din toamnă în toate localitățile geoparcului, dar și în împrejurimi și dorim ca filmul să prezinte întregii lumi ce are Oltenia de sub Munte mai valoros: natură, cultura și oamenii.

Mulțumim Iui Charlie Ottley, ambasador al Geoparcului Oltenia de sub Munte, echipei lui și tuturor partenerilor implicați și care ne sprijină!”, este mesajul transmis de Asociația Kogayon care se ocupă de proiectul Oltenia de sub munte.

Asociația Kogayon își propune ca, până în 2030, Oltenia de sub Munte să devină un model de dezvoltare regională, bazat pe promovarea și valorificarea patrimoniului natural și cultural local, cu implicarea comunităților locale și vizitatorilor zonei.

Asociația Kogayon este activă din 2001 și are statut de ONG pentru protecția mediului. Printre realizări, pot fi menționate: înființarea Parcul Național Buila-Vânturarița în 2004, gestionara Rezervației Naturale Muzeul Trovanților Costești, înființarea Parcului Natural Văcărești, a Rețelei Naționale de Arii Naturale Urbane și peste 20 de proiecte în Oltenia de sub Munte, proiect al Asociației Kogyon.

Andi Niculescu

Politica