joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Înfrângere dureroasă pentru CS Vâlcea 1924

Baschetbaliștii de la CS Vâlcea 1924 au prins o zi slabă în cea mai importantă partidă a acestui sezon. Elevii lui Hristu Șapera au jucat pe propriul teren în compania moldovenilor de la Municipal Focșani, în primul meci din play-off-ul de salvare de la retrogradare și au pornit ca mari favoriți.

Oaspeții au intrat cu mult mai bine în partidă, au mizat pe aruncările de trei puncte și au terminat primul sfert în avantaj consistent: 18-27. Lupii și-au mai revenit până la pauza mare, dar Municipal Focșani a mai pus un punct la zestre și la cabine s-a mers cu 40-50.

Nimic nu era jucat, însă, și sfertul al treilea a fost dominat clar de olteni care au recuperat rapid handicapul. Peter Olisemenka i-a adus pe vâlceni pentru prima dară în avantaj (59-58) și se părea că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, mai ales că Lupii au avut și un avans de șase puncte: 69-63.  Nu a fost suficient. CS Vâlcea a intrat în sfertul decisiv cu 69-65, dar finalul a fost dominat clar de moldoveni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a terminat 86-93 și situația se complică pentru elevii lui Șapera care și-au anulat avantajul propriului teren.

A doua partidă va avea loc joi, tot în sala Traian, apoi următoarele două la Focșani. Salvarea de la retrogradare se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, cu o eventuală partidă decisivă la Râmnicu Vâlcea în cazul în care scorul va ajunge la 2-2.

Andi Niculescu

Politica