luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bazin de înot la Facultatea de Sport din Craiova, prin PNRR

Complexul este proiectat pentru organizarea competițiilor sportive, dar și ca spațiu de recreere pentru studenții Universității din Craiova

Investițiile în mediul academic craiovean nu se opresc aici. După ce a fost anunțat că se modernizează campusul de la Facultatea de Sport, acum Universitatea din Craiova înaintează proiectul „Construire bazin înot, spații activități sportive recreative și amenajări auxiliare” care primește bani de la Ministerul Educației prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Un grant în valoare de opt milioane de euro a fost acordat pentru realizarea unui proiect ambițios ce vizează dezvoltarea unui complex sportiv modern. Acesta va fi integrat în inima campusului Facultății de Educație Fizică și Sport și va reprezenta un pilon esențial al infrastructurii universitare.

Complexul va găzdui două impresionante bazine de înot, concepute pentru a satisface nevoile diverse ale comunității sportive. Primul dintre acestea, un bazin olimpic, de 50×25 metri, oferind un spațiu generos pentru antrenamentul și competițiile de nivel înalt. Cel de-al doilea bazin, destinat pregătirii și antrenamentului, va fi construit pe o suprafață de 25×12,5 metri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Construcția va fi organizată pe patru niveluri. La parter, vor fi amplasate cele două bazine și vestiare, iar la etajele I și II vor fi tribunele pentru spectatori, cu o capacitate de 800 de locuri. În plus, în incinta clădirii vor fi amenajate spații de relaxare, precum și o sală de fitness. Complexul este proiectat pentru organizarea competițiilor sportive, dar și ca spațiu de recreere pentru studenții Universității din Craiova.

Grantul a fost depus în cadrul apelului „Construcția infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”. Acesta este al doilea mare proiect care vizează dezvoltarea și extinderea infrastructurii Universității din Craiova, declarat eligibil la finanțare, prin PNRR, în această săptămână”, conform unui comuunicat de presă.

Politica