vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cezar Drăgoescu: „Covrigul e mâncat de executiv, iar craiovenilor le rămâne gaura”

Consilierii locali din Craiova s-au întâlnit, luni, pentru a vota bugetul orașului pentru anul 2024. Cezar Drăgoescu a subliniat anumite aspecte ce i s-au părut problematice pentru veniturile Băniei și nu s-a ferit de cuvinte. Consilierul local a vrut să sintetizeze părerea pe care o are în legătură cu bugetul, dar și cu traiul craiovenilor, dar ținut să și exemplifice, ridicând un covrig de patiserie, în plină ședință.

M-am uitat și eu peste bugetul acesta pentru anul 2024, pe care îl propuneți. Constatăm, încă o dată, că este un buget al sărăciei, un buget care nu are nicio legătură cu cetățenii. Am văzut că alocați, în continuare și faceți majorări de capital pentru societăți-găuri negre, cum sunt piețele și târgurile. În continuare ne comportăm ca o agenție imobiliară. Pe partea de investiții se vede clar că este an electoral Suma pe care ați alocat-o în acest an pentru investiții nu are nicio legătură cu realitatea ultimilor 3 ani. De fiecare dată ați realizat sub 50% din ceea ce ați propus. Acestea sunt statisticile. Am făcut o comparație cu celelalte bugete aferente unor orașe asemănătoare Craiovei, din țară. Ca să înțeleagă toată lumea: Covrigul e mâncat de executiv, iar craiovenilor le rămâne gaura. Cam asta este ceea ce putem să sintetizăm și să extragem din acest buget al sărăciei”, a spus Cezar Drăgoescu.

Olguța Vasilescu a ținut să-i răspundă lui Cezar Drăgoescu. Primarul orașului a explicat atât situația legată de investițiile în proiectele de care se ocupă Piețe și Târguri, cât și cea a terenurilor pe care autoritățile locale le-au cumpărat în ultima vreme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faptul că noi acordăm o mare atenție investițiilor este relevat și de procentul de anul acesta: 110% – mai mare decât anul trecut. Investițiile se realizează anul acesta, pentru că anul acesta se termină licitațiile. Sunt câteva investiții pe care noi le-am realizat de anul trecut, dar, în lunile noiembrie și decembrie, nu am mai avut voie să facturăm, să plătim bani, din cauza ordonanței de urgență. Domnul Drăgoescu ne spune de o creștere de buget la piețe și târguri. Este pentru Piața din Brazda lui Novac. Anul trecut, am început această investiție, s-a făcut licitația, acum nu facem altceva decât să punem banii, ca să poată să demareze această investiție, ca și construcție, dar toți ceilalți pași au fost deja finalizați. Achiziția de terenuri: să știți că pe toate terenurile pe care noi le-am achiziționat deja, există ori investiții publice, ori au fost salvate de construcția de blocuri. Ne spuneți că suntem orașul care colectăm puțin. Aici și eu sunt de acord, din cauza asta, au fost făcute trei schimbări de directori la taxe și impozite. Pentru a încerca să întărim echipa și să conștientizeze că cei mai mulți bani vin din bugetul local, nu din cel național sau din fonduri europene”, a explicat Olguța Vasilescu.

Politica