sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La Severin se instalează 15.000 apometre digitale

Primarul Marius Screciu a anunțat că în Drobeta Turnu Severin se află în proces de instalare un număr de 15.000 de apometre digitale, pentru o infrastructură modern și eficientă în domeniul distribuției apei potabile.

„Facem un pas important către o infrastructură modernă și eficientă în domeniul distribuției apei potabile implementând, în această perioadă, un nou proiect derulat de către SECOM și cofinanțat de primărie privind achiziția de apometre electronice,” a precizat primarul Marius Screciu.

Se intervine pentru schimbarea apometrelor vechi, cu modele digitale, echipate cu sistem de citire la distanță. Cu fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, s-au  achiziționat aproximativ 9.000 de astfel de apometre, iar prin intermediul unui alt proiect aflat în desfășurare, se instalează încă 6.000 de contoare, atât în zonele rezidențiale, cât și la scările de bloc, pentru măsurarea consumului general.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste dispozitive de ultimă generație vor contribui semnificativ la identificarea și remedierea, în timp real, a problemelor din rețeaua de distribuție a apei.

„Înlocuirea vechilor apometre a început și continuă în ritm alert, deoarece obiectivul nostru este să acoperim întregul municipiu în cel mult doi ani, asigurându-ne că severinenii beneficiază de un sistem de distribuție a apei mai eficient și adaptat cerințelor actuale”, a mai precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

Politica