marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Mort întors de la groapă la Slașoma

Caz mai puțin obișnuit, zilele trecute, în satul mehedințean Slașoma, comuna Pădina Mare. Un om decedat a fost ridicat de poliție, din sicriu, chiar în ziua înmormântării și dus la autopsiere, iar procesul de înmormântare aflat în curs de desfășurare a fost anulat. Sătenii veniți să-l conducă pe ultimul drum pe defunct au fost nevoiți să plece nedumeriți de la ceremonia religioasă, la fel au făcut și lăutarii care începuseră să-i cânte de jale mortului, preotul n-a mai avut ce slujbă să oficieze, iar plasele cu mâncare pentru pomana celui neînmormântat au fost dăruite sătenilor. Ulterior, după 2 zile de la nefericitul eveniment, după autopsierea cadavrului la Serviciul Județean de Medicină Legală Mehedinți, mortul a fost adus înapoi la casa lui din Slașoma.

De această dată, ceremonia de înmormântare nu a mai fost tulburată de nimeni și s-a desfășurat fără probleme, dar a necesitat alți bani și alte dureri sufletești în plus pentru rude.

Potrivit anchetatorilor, în cauză s-a întocmit un dosar penal de moarte suspectă, aflat în lucru, și în funcție de concluziile preliminare de la expertiza medico – legală, se va acționa în consecință. Potrivit unor surse din comuna Pădina Mare, Tilică Chircu, un bătrân din satul Slașoma, a încetat din viață iar unul din cei doi fi ai lui, Titu Chircu, care locuia cu el în sat, a făcut toate pregătirile de înmormântare ale tatălui. Celălalt băiat al mortului, Dumitru Chircu, stabilit în comuna Șimian, a considerat că la mijloc ar fi vorba de o crimă. Așa că a reclamat la poliție că tatăl său, Tilică Chircu, nu ar fi murit de moarte naturală ci ar fi fost bătut și ucis. În aceste condiții, potrivit legii, poliția a trebuit să-și facă datoria. Așa se explică de ce chiar în ziua înmormântării, mortul a fost luat din sicriu și dus cu mașina la morgă în vederea autopsierii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Necropsia va stabili clar dacă omul a murit de moartea lui sau a murit din cauza bătăii cum s-a reclamat. Acest lucru odată stabilit îl va liniști și-i va alunga orice suspiciune celui care a reclamat cazul. Nici celălalt frate care l-a înmormântat fără autopsie, nu trebuie să se supere, căci așa e legea, e vorba de aflarea adevărului”, ne-a declarat un sătean din comuna Pădina Mare.

Politica