luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Acum este vremea oportunităților pentru voi”

Luna aceasta a avut loc Gala Topul Firmelor organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj. Cele mai de succes companii au fost premiate pentru performanțele obținute de-a lungul anilor, dar și pentru performanțețe de anul trecut. Cea de-a XXX-a gală a promovat catalogul ”Topul Firmelor”. Acesta aduce în centrul comunității de afaceri locale și nu numai, rezultatele și activitatea firmelor reprezentative din județ care, prin performanțele lor, reușesc ca de la un an la altul să aducă competitivitate, inovare și valoare adaugată economiei locale și naționale.

Din cele  21.341  de firme din județul Dolj, care au depus bilanțul contabil pentru anul 2022, cei mai eficienți operatori economici din județ reunesc în primele zece locuri un număr de 2.902 societăți, iar  pe locurile 1 – 3 se regăsesc 1.498 companii laureate, care au avut performanțe notabile în anul 2022. Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj, Gabriel Vlăduț a vorbit în exclusivitate pentru Jurnalul Olteniei despre cum s-ar putea dezvolta firmele din punct de vedere al atragerii fondurilor europene. Acesta spune că o strategie bine gândită ar putea atrage bani europeni pentru dezvoltarea mediului de afaceri din județ.

„Uite acum este perioada oportunităților pentru voi. Adunați-vă ideile. Mergem împreună la ADR și discutăm ideile voastre ca să vi se spună care sunt realizabile, pentru că unele sunt, altele nu. Fondurile nu sunt pentru noi, sunt pentru cine trebuie. Ești firmă? Vino cu firmă de consultanță. Aceste lucruri trebuiesc despărțite în două, o discuție să atragem toți banii ăștia în regiune pentru a dezvolta regiunea, și eficiența folosirii banilor”, a declarat Gabriel Vlăduț, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Firmele sunt reticente în a-și depune proiectele, în special din cauza situației financiare. Întrebat de cum se vor descurca companiile în anul 2024, acesta a spus că multe vor intra în insolvență din cauza taxelor care vin de la Guvern. Tot el spune că firmele trebuie acum să fie mobilizate cu soluții de dezvoltare sustenabilă.

„Hai să găsim soluții pentru problemele mediului de afaceri din Dolj. Eu încerc să mă mobilizez și să comunic cu firmele pentru a le ajuta să folosească banii. Camera, tot prin mine, încercăm să aducem problemele mediului de afaceri să le punem să le soluționeze la ADR. E foarte important că am găsit deschidere. Eu personal am un rol mult mai important pe zona de inovare pentru că acolo fondurile sunt cele mai mari” a mai spus Gabriel Vlăduț pentru Jurnalul Olteniei.

Trei firme din județ au prins topul la nivel național clasându-se astfel pe primele trei locuri.

Topul este structurat pe şapte domenii de activitate:

  • Cercetare-Dezvoltare şi High-Tech;
  • Industrie;
  • Agricultură, Silvicultură şi Pescuit;
  • Construcţii;
  • Servicii;
  • Comerţ;

Politica