miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Charlie Ottley filmează în Vâlcea. Diversitatea fantastică a Olteniei de sub Munte va fi prezentată într-un documentar de excepție

Marți și miercuri, 24-25 octombrie, echipa cunoscutului jurnalist britanic Charlie Ottley a început filmările pentru un film dedicat Olteniei de sub Munte. Reprezentații Asociației, care administrează cel mai tânăr și mai mic Parc Național din România, Buila-Vânturarița, spun că miniserialul documentar va fi gata în vara anului viitor, filmările întinzându-se până în mai 2024. Produsul jurnalistic va arăta diversitatea fantastică a teritoriului geoparcului, patrimoniul natural și cultural local, oamenii locului și creațiile lor autentice.

Teritoriul Geoparcului este cel al localităților Vaideeni, Horezu, Costești, Bărbătești, Stoenești și Băile Olănești. “În aceste prime două zile, filmările s-au concentrat pe pădurile concentrate repictate de toamnă din Costești, Bărbătești și Stoenești. Era programată și zona Vaideeni, dar ne-a deturnat ploaia spre est. Nici în Bistriția (componentă a comunei Costești – n.r.) n-am mai ajuns, am început din Stoenești, dar vom reveni în «tura» următoare, când vizăm și Vaideeni, și Bile Olănești. Filmările vor acoperi toate anotimpurile și durează pana anul viitor, în mai”, explică Florin Stoican și Laurențiu Bălintescu, reprezentanții Asociației Oltenia de sub Munte – geoparc aspirant UNESCO, care l-au însoțit pe jurnalistul britanic în periplul său prin bijuteriile naturale și comunitățile zonei de vest a județului Vâlcea.

Recent, Jurnalistul Charlie Ottley, îndrăgostit de România, a realizat un nou videoclip, care a fost deja prezentat de BBC și va fi folosit, timp de o lună, în întreaga lume, pentru promovarea României la Târgul internaţional de turism WTM de la Londra (6-8 noiembrie a.c.).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Charlie Ottley este un reputat jurnalist, prezentator TV, poet și regizor britanic. Și-a câștigat faima realizând documentare de călătorie despre peisajele naturale din diverse zone ale lumii. Începând din 2011, el a produs mai multe documentare de călătorie prin România, precum seria „Wild Carpathia” (2011 – 2019) și „Flavours of Romania” (2017). În Wild Carpathia, produs pentru Travel Channel, apare și Regele (la acea vreme Prințul) Charles al Marii Britanii. Seria a fost apoi difuzată în întreaga lume (110 țări) și tradus în 11 limbi. Ottley a prezentat episodul al patrulea din Wild Carpathia unui număr de 193 de reprezentanți ai statelor membre și 400 de VIP-uri la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York.
Recunoscând eforturile sale în promovarea culturii și turismului, Guvernul României l-a onorat cu Ordinul Meritul Cultural în 2021.

*Sursa foto: Oltenia de sub munte – Geoparc aspriant UNESCO

Politica