marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rețineri în cazul bebelușului mort chiar înainte de a se naște la Maternitatea din Severin

Rețineri în cazul bebelușului mort chiar înainte de a se naște la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre o doctoriță și o asistentă. Acuzațiile aduse sunt de vătămarea fătului.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut astăzi, 5 octombrie, două femei, de 32 de ani, respectiv 45 de ani, ambele desfășurându-și activitatea la o instituție publică din municipiul Drobeta Turnu – Severin, acestea fiind bănuite de săvârșirea infracțiunii de vătămarea fătului.
Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean MehedințiȚ, au precizat reprezentanții IPJ Mehedinți.

Cele două cadre medicale vor fi prezentate, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ancheta a fost declanșată după ce, în februarie, o tânără familie de polițiști a sesizat autoritățile cu privire la faptul că fetița lor a murit chiar înainte să se nască, în timp ce mama era în travaliu, acuzând medicii că nu au intervenit la timp pentru provocarea nașterii.

Șoțul spunea atunci că timp de 9 luni, nu au fost probleme cu sarcina.

„M-a sunat pe la ora 6.40 și îmi spune că bebelușului nu îi mai bate inima. A născut, dar copilul era decedat. Aici la spital când au consultat-o totul bine, numai că dimineața am auzit că nu mai este bine.(…) Au venit, din ce mi-a spus ea, pe la ora 3 i-au și spus că o să intre în sala de nașteri, ea sângera, avea stări de vomă, iar când au ajuns la sala de nașteri i-au zis să se întoarcă înapoi că vine dimineața să nască la 6”, spunea atunci Ionuț Tiribentea, tatăl bebelușului mort.

Politica