Începe predarea spațiilor modernizate din vechea policlinică de la SJU Vâlcea

Consiliul Județean Vâlcea continuă să investească masiv în modernizarea unităților medicale din județ și e cam tot ce poate face pentru îmbunătățirea actului medical, în afara asigurării finanțării, analiza actului medical în sine și dispunerea de măsuri în acest domeniu ținând de competența Ministerului Sănătății și a altor foruri profesionale. Miercuri, 4 octombrie, președintele Constantin Rădulescu a făcut o vizită inopinată la vechea policlinică, a cărei renovare și modernizare face parte dintr-o amplă investiție, în valoare de 3 milioane de euro, bani europeni, care mai cuprinde și construirea unui corp nou de clădire pentru Spitalul de Urgențe Vâlcea. Etajele unu și doi ale policlinicii sunt deja în etapa de predare către beneficiar, pe al doilea nivel deja reluându-se activitatea medicală.

După cum puteți observa și în videoclip, au fost exprimate fără menajamente și nemulțumirile președintelui CJ față de calitatea unor detalii executate de firma constructoare, dar și față de conducerea unității medicale în ansamblu, la capitolul mobilier vechi păstrat, în special. “Astăzi am vizitat din nou șantierul deschis la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, unde avem în plină execuție lucrările de modernizare, extindere și dotare a Ambulatoriului din cadrul acestui spital.
Proiectul a presupus construirea unei clădiri noi de spital, prima după Revoluție, în Râmnicu Vâlcea, dar și modernizarea policlinicii vechi, la care nu s-a mai intervenit cu lucrări de la construirea ei, din 1972. Aici, etajele 1 și 2 au fost predate în vederea funcționării, la etajul 2 fiind deja reluată activitatea medicală.
În aceste zone modernizate din policlinică, am solicitat să avem și mobilier nou atât pe holuri pentru pacienți, cât și în cabinete, pentru cadrele medicale.
Sunt mulțumit fiindcă, iată, ne apropiem de final cu lucrările la această investiție în sănătatea vâlcenilor, pentru care am atras cca 3 milioane euro, din fonduri europene”, a declarat Constantin Rădulescu.

Populare

Recomandări