Exclusiv! Mărturii care demontează “poeziile” livrate opiniei publice în scandalul de la Pedagogic

Continuă cam fără succes cercetarea la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab din Râmnicu Vâlcea privind incidentele de joi, 21 septembrie, în care au fost implicați minori de clasa a opta, acuzați că au corupt sexual minori de clasa a treia și i-au filmat. Se împlinesc aproape două săptămâni și raportul încă nu a fost finalizat de conducerea școlii. Venim în sprijinul cercetărilor cu una dintre sesizările primite de redactorul Jurnalului Olteniei. În dimineața zilei de vineri, 22 septembrie, bunicul unui elev din clasa a treia G, a relatat primul ce se petrecuse cu o zi înainte. Din relatarea respectivă reiese că nepotul său a observat ce se întâmplă și și-a alertat mama. La rândul ei, ea a alertat părinții unuia dintre elevii agresați sexual de către elevii de a opta, în frunte cu A.M., același minor care, în primăvara acestui an, și-a înjunghiat un coleg cu un briceag.

Se poate vedea destul de clar că nu școala a alertat prima nici Poliția (Biroul de siguranță școlară), aceasta îndeplinind formalitatea obligatorie procedural mult mai târziu, după ce au depus sesizări mai mulți părinți de elevi. Cu o parte dintre aceștia am discutat, cum am discutat și cu părinți de elevi mai mari, inclusiv de a opta, aceștia condiționând mărturiile de păstrarea identităților lor în anonimat, pentru protejarea copiilor. 14 dintre părinți ai elevilor de a treia au depus sesizări înregistrate la secretariatul liceului.

Ulterior, unii dintre părinți (influențați de cine?) și-au modificat susținerile inițiale, “diluând” descrierea faptelor. Spre exemplu, majoritatea au menționat că s-ar fi mimat acte sexuale, fără precizări detaliate, când acuzațiile inițiale au fost foarte explicite, elevi forțați să facă sex oral și filmați de A.M. și alți elevi mai mari. De ce se poate întâmpla așa ceva, într-o situație atât de delicată, la o școală considerată de elită? Trageți dumneavoastră concluziile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, majoritatea sesizărilor s-au transformat, parcă, în “lucrări de control” copiate aproape la indigo după susținerile ulterioare ale învățătoarei Emilia Cârstoiu, dar și ale părinților agresorilor și consemnările din procesele verbale din ședințele de luni, 25 septembrie, de la școală, inclusiv cea cu o parte dintre părinți.

De asemenea, se observă încă o dată și o cercetare superficială a faptelor, elevul de A.M. fiind acuzat de mai multe fapte comise, în timp, inclusiv de faptul că a constituit un grup.
Nu în ultimul rând, se observă lipsa profesorilor de serviciu care să supravegheze copiii în recreații sau cel puțin dezinteresul acestora.

În același timp, poliția a anunțat că a deschis propriul dosar de cercetare, sub coordonarea unui procuror de caz.

Reamintim că Jurnalul Olteniei v-a prezentat în exclusivitate faptul că profesoara de învățământ primar (învățătoarea) Emilia Cârstoiu, deși susține că nu a fost la școală și este în curs o anchetă, s-a antepronunțat și i-a presat pe părinții unor elevi din clasa ei (a treia) pentru presupusul comportament al copiilor în cazul cu pricina și i-a presat să îi transfere la alte școli, insistând să le inducă abuziv o stare de vinovăție. Elevii respectivi sunt acuzați că ei i-ar fi chemat pe cei de a opta în clasa lor. Pe 30 septembrie, la distribuirea articolului din Jurnalul Olteniei care o viza, învățătoarea a continuat să fie agresivă (și agramată), susținând senină că doar și-a exprimat… o părere.

“Înainte de a scrie , infomeaza-te nu fi hămesit după reting. Nu au fost agresați trei copii ,ci doar unul de către cei trei . Habar nu ai ,ți-a adus ,,hrana pt rechini” niste părinți și ce te-ai gândit că ai dat lovitura. Tu cunoști pe aceasta învățătoare ,îi cunoști cariera?
Aceasta învățătoare in data de 18 sept a intrat în concediu medical ,iar incidentul a fost în 21 sept ,deci nu a fost la școală .I s-a adus la cunoștință de către părinți ai elevilor din clasa.si de către copilul – victima. Că urmare a celor auzite de la elevi și părinți și-a exprimat un punct de vedere ca acești copii agresori care au mimat un act sexual cu un minor sa fie transferați disciplinar.Si-a exprimat un punct de vedere.Nu are voie?”

Nu, nu are voie potrivit legislației în domeniu, dar mai ales prevederilor Codului penal, cadrul didactic trebuind acum supus, la rândul său, unei cercetări disciplinare!

Pe același subiect citiți și:

Abuz penal la Pedagogic! Învățătoarea minorilor agresați sexual pune presiune pe părinții acestora să-și asume ei vina! – Stiri regionale Oltenia – Jurnalul Olteniei

Copilul unei profesoare și al unui afacerist a recidivat. Acuzații grave de corupere sexuală și pornografie infantilă, chiar în sala de clasă! – Stiri regionale Oltenia – Jurnalul Olteniei

Populare

Recomandări