Doi tineri, prinși drogați la volan

Polițiștii doljeni au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru siguranţa traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest şi aparatele drugtest, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise.

Au fost legitimate și verificate peste 280 de persoane, fiind controlate și aproximativ 200 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei. Totodată, au fost reținute 30 de permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Astfel, duminică, 01 octombrie, ora 09.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaşi au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Argetoaia, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În jurul orei 17.00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova au depistat un tânăr de 26 de ani, din judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Severinului, din municipiul Craiova. Şi acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

“Menționăm că acestea nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la unităţi medicale, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, potrivit IPJ Dolj.

În ambele situaţii, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Populare

Recomandări

Protest cu pudră de cacao și noroi aruncate pe bazilica Sfântul Marcu din Veneţia

Activişti pentru climă au folosit extinctoare de incendiu pentru...