Turistă salvată cu elicopterul, în Munții Retezat

O turistă care a suferit un traumatism grav la gleznă, în timp ce se afla în zona vârfului Retezat, a fost transportată cu elicopterul din munte la Spitalul din Petroşani, a informat duminică Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, care a precizat că femeia nu se echipase corespunzător pentru un traseu de acest fel, purtând espadrile din pânză.

Operaţiunea de salvare a victimei a avut loc sâmbătă după-amiază şi a durat circa două ore, din cauza zonei accidentate fiind solicitat un elicopter care să preia turista, relatează Agerpres. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, femeia a fost preluată cu ajutorul unui salvamontist şi transportată la spital.

„Acţiunea a avut loc pe traseul ‘triunghi roşu’, cam la 30 de minute sub vârful Retezat. Persoana a suferit un traumatism sever la unul dintre membrele inferioare, fără posibilitatea de deplasare. Echipată necorespunzător – încălţată cu opincuţe de pânză. A fost imobilizată şi transportată la Spitalul din Petroşani”, a precizat şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Salvamontiştii atrag atenţia turiştilor asupra modului de echipare în zona montană, o parte dintre accidente fiind determinate de ţinuta sau încălţămintea necorespunzătoare.

Populare

Recomandări

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...

Mehedinți. 60 de șomeri, angajați la ultima bursă

60 de șomeri din Mehedinți au fost angajați, după...

Video/Accident cu victime în Severin

Accident în Drobeta Turnu Severin. Doi oameni au ajuns...