UEFA a decis: partida cu Andorra nu va fi deschisă publicului larg, dar copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit!

Comisia de Disciplină a judecat cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie.

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, informează FRF.

La meciurile Naționalei României din luna septembrie, Federația Română de Fotbal a derulat un program de incluziune a persoanelor defavorizate.

În tribunele Arenei Naționale au fost prezenți peste 100 de beneficiari și voluntari din programele federației de responsabilitate sociala. FRF a colaborat cu Asociația Casa Bună, Agenția Împreună și alți parteneri astfel încât copii și tineri să aibă șansa vizionării unui meci al Naționalei. S-au bucurat de atmosfera unui meci de fotbal internațional și persoane cu dizabilități: 10 persoane cu Sindrom Down și 35 de nevăzători care au beneficiat de comentariu radiofonic. Această inițiativă a Federației Română de Fotbal se înscrie în Strategia de Sustenabilitate pe care o va derula pe diferite paliere până în 2030.

Populare

Recomandări

Video/Accident cu victime în Severin

Accident în Drobeta Turnu Severin. Doi oameni au ajuns...

3 stațiuni de pe litoral în care merită să îți petreci următorul concediu

Ai în plan un concediu pe malul mării, însă...

„Oltenia Eroică”, lansare la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit lansarea...