Bătăușii din Buddha, arestați preventiv. Soluția instanței

Cei opt reținuți pentru scandalul care a avut loc, în weekend, în clubul Buddha din Craiova, în urma căruia un polițist de penitenciar și prietenul său au ajuns la spital, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Între ei se află fiul unui cunoscut om de afaceri din Craiova, de origine iordaniană.

Aceștia sunt acuzați de lovirea sau alte violențe,tulburarea ordinii și liniștii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

I. Dispune arestarea preventivă a inculpatului SICLITARU IULIAN FLORIN, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

II. Dispune arestarea preventivă a inculpatului OLTEANU GEORGE COSTINEL, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

III. Dispune arestarea preventivă a inculpatului GHUNAIMAT SADI, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

IV. Dispune arestarea preventivă a inculpatului PÎRVAN ALEXANDRU IONUȚ, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii controlului judiciar.

V. Dispune arestarea preventivă a inculpatului BAKRI LAITH, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

VI. Dispune arestarea preventivă a inculpatului STĂNESCU MARIUS-PETRIȘOR, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii controlului judiciar.

VII. Dispune arestarea preventivă a inculpatului NUȚĂ MARIUS-DANIEL, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu.

VIII. Dispune arestarea preventivă a inculpatului OLARU (FOST CIULEA) ?TEFAN-RADU, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau a controlului judiciar”, se arată în soluția pe scurt a Judecătoriei Craiova, care nu este însă definitivă.

Inculpații au drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Reamintim că scandalul a avut loc sâmbătă seara în clubul Buddha din centrul Craiovei, unde cânta o formație de manele. Totul ar fi pornit chiar de la agentul de penitenciar, care se afla în club cu mai mulți prieteni. Ar fi fost deranjat pentru că solistul formației cânta numai la masa la care se afla fiul afaceristului din Craiova, de naționalitate iordaniană și i-ar fi spus acestuia să nu ignore ceilalți clienți.

Când a văzut că este ignorat, polițistul s-ar fi dus la cântăreț, scrie adevarul.ro, și ar fi încercat să-i ia microfonul. Atunci, fiul omului de afaceri menționat anterior și prietenii acestuia au sărit la bătaie.

În urma scandalului, polițistul de penitenciar și prietenul său au ajuns la spital.

„Cele două victime au ajuns în Unitatea de primiri Urgențe din Craiova în ziua de 16 septembrie. Primul, în jurul orei 6 dimineața, celălalt câteva ore mai târziu. Pacienții au suferit politraumatisme prin agresiune fizică. Unul dintre ei are traumatism cranio-cerebral acut, fractură de mandibulă, traumatism toraco-abdominal și multiple fracturi costale. Celălalt prezintă şi el traumatism facial acut şi multiple contuzii toracice”, a declarat dr. Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență din Craiova.

Populare

Recomandări