Patru primari au plecat din PSD și au trecut la PNL

În ultimul an, tot mai mulți primari au schimbat hainele în pregătirea pentru noul mandat

Patru primari din județul Gorj au decis să migreze de la PSD la PNL, iar anunțul a fost făcut de către șeful filialei liberale. Liderul PNL a apărut într-un videoclip alături de acești patru primari, postat pe platforma de socializare Facebook. Acest transfer are loc în urma unui eveniment ce a survenit după un alt anunț controversat al PSD Gorj, care a stârnit un scandal semnificativ. Filiala PSD a județului susține că a primit în echipa sa întreaga filială din Târgu Jiu, în timp ce liderul liberal din județ a negat vehement acest fapt.

„Astăzi primarii din patru localități gorjene s-au alăturat echipei noastre și și-au manifestat dorința de a candida din partea PNL Gorj la alegerile locale din 2024. Este vorba de primarii Viorel Rotaru, de la Bolboși, Mihai Calotă de la Urdari, Sorin Lambu de la Ionești și Lucian Goață, primarul comunei Prigoria”, a anunțat PNL Gorj într-un comunicat de presă transmis pe pagina de Facebook.

Liberalii au transmis și un videoclip în care apare șeful PNL Gorj alături de cei patru primari.  „Conducerea PNL Gorj le urează bun venit noilor colegi și își manifestă deschiderea față de orice gorjean de bună credință care își dorește să contribuie la dezvoltarea comunității sale și a județului Gorj”, a mai transmis conduucerea filialei.   

Policlinica Buna Vestire Craiova

Partidele parlamentare par să fi uitat vremurile când condamnau fenomenul traseismului politic; în prezent, acesta este privit ca o practică obișnuită în competiția pentru atragerea unui număr cât mai mare de politicieni influenți în perspectiva alegerilor din 2024.

La nivelul partidelor din legislativ au loc tot mai multe plecări de la o formațiune la altă, mișcări parlamentare care, spre deosebire de alte legislaturi, nu ajung să mai fie criticate.

În ultimul an, tot mai mulți primari au schimbat hainele în pregătirea pentru noul mandat, anunțând că au trecut sau chiar sunt candidații unui alt partid la alegerile care vin, cu toate că riscă să își piardă mandatul.

Tot în județul Gorj, problema schimbării formațiunii politice a generat un scandal de amploare. Filiala PSD a județului, condusă de Mihai Weber, a anunțat transferul în bloc al filialei PNL Târgu Jiu. Liberalii au negat informația, susținând că organizația Târgu Jiu s-a dizolvat „din lipsă de activitate“.

O ordonanță din 2019 încearcă să oprească obiceiul traseismului politic printre aleșii locali. Documentul prevede că „mandatul primarului încetează, de drept“, în cazul pierderii, „prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales“.

Populare

Recomandări

Rezultatele primei zile din faza grupelor Cupei României: nouă goluri în trei meciuri

În perioada 26-28 septembrie se dispută partidele din prima...

Palatul Administrativ intră în șantier. Prefectul de Dolj a semnat ordinul de începere a lucrărilor

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a semnat, miercuri, ordinul...

Pompierii solicită primăriilor să are fâșii pe laturile drumurilor de tarla pentru prevenirea incendiilor de vegetație

De luni dimineață (25 septembrie), până miercuri (27 septembrie),...