Federația de Fotbal din Kosovo condamnă incidentele cauzate de fanii naționalei României

Federația de Fotbal din Kosovo a reacționat, după incidentele din tribune, de la meciul cu România și a solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului.

Prin fotbal construim punți între popoare, nu le dărămâm. Federația de Fotbal din Kosovo condamnă puternic incidentele grave cauzate de fanii naționalei României în timpul meciului România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024. Fanii naționalei României, prin limbajul urii și comportamentul nesportiv, au denigrat meciul de fotbal de marți seara. Din acest motiv, FFK a reacționat imediat și a cerut suspendarea meciului până când se renunță la bannerele și mesajele de ură. Cererea FFK a fost aprobată de delegatul meciului, iar meciul nu s-a reluat până când mesajele pline de ură împotriva Kosovo nu s-au oprit.

După acest incident, am solicitat delegatului UEFA să noteze toate încălcările regulamentului, iar acestea să ajungă la comisiile competente din cadrul forului. FFK s-a adresat și Comisiei de Disciplină din cadrul UEFA, cerând măsuri adecvate în legătură cu aceste scandări naționaliste, bannere și mesaje de ură ale fanilor români”, , a transmis FFK.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Federația de Fotbal din Kosovo spune că astfel de incidente nu ar trebui să se mai repede pe niciun stadion și a început să strângă materiale pentru a construi un dosar solid. Astfel, se vor demara proceduri în speranța că UEFA va lua măsuri împotriva naționalei României.

Astfel de incidente nu trebuie să se repete. Fotbalul construiește punți între popoare, nu ar trebui să le dărâmăm. Le mulțumim încă o dată celor care au condamnat incidentele și susțin fotbalul. FFK a adunat declarații, materiale și fotografii, care fac acum parte din dosar. Solicităm ca forurile competente să analizeze aceste incidente. (…) FFK, conform procedurilor legale, va pregăti dosarul necesar și îl va trimite către UEFA, precum și către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS)”, a mai transmis Federația din Kosovo.

foto: Facebook/Uniti sub tricolor

Populare

Recomandări

6 oameni, la spital după un accident produs în Vâlcea

6 oameni au ajuns la spital, în urma unui...

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Update/ Buzatu a fost reținut de anchetatori. "Procurorii din cadrul...

Craiova a devenit centrul radiologiei în România după două decenii

A avut loc deschiderea Congresului Național de Radiologie și...