SF și pentru lotul 3 din Filiași-Lugoj

Și lotul 3 al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj are proiectant. Contractul cu câștigătorii licitației organizate în acest sens a fost semnat, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„CNAIR a semnat astăzi contractul pentru proiectarea lotului 3 al Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (230 km)! Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului Domașnea-Caransebeș (44 km). (…) După ce va fi construit, acest drum va contribui la dezvoltarea economică a zonelor tranzitate prin asigurarea accesului persoanelor și mărfurilor la rețeaua TEN-T”, a precizat Grindeanu.

Până acum au fost semnate contractele pentru trei din cele patru loturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit directorului CNAIR, licitația a fost câștigată de Asocierea PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. – EAST WATER DRILLINGS SRL.

„Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate al lotului Domașnea-Caransebeș (44 km) al Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj are o valoare de 22,29 milioane de lei, fără TVA și trebuie finalizat în 24 de luni (din care 22 de luni pentru elaborarea Studiul de Fezabilitate). Sursa de finanțare a acestui contract va fi asigurată din Programul Transport 2021-2027 (PT). Până în acest moment au mai fost semnate contactele pentru proiectarea drumului de mare viteză pe secțiunile Filiași-Drobeta Turnu Severin și Drobeta Turnu Severin-Domașnea”, a arătat Cristian Pistol.

Populare

Recomandări

Pompierii solicită primăriilor să are fâșii pe laturile drumurilor de tarla pentru prevenirea incendiilor de vegetație

De luni dimineață (25 septembrie), până miercuri (27 septembrie),...

O noapte în biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”

 Craiovenii sunt așteptați, vineri, 29 septembrie 2023, începând cu...

Doi urși, surprinși într-o comună. Au încercat să sară gardul

Oamenii au fost avertizați prin intermediul aplicației RO-Alert În seara...

Dinamoviștii, mulțumiți după egalul cu FCU Craiova: „I-am luat pe sus”

Ovidiu Burcă s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut în...