duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

VIDEO! Conflict violent într-un local de păcănele ce funcționează permanent, în curtea preotului! Primar: “Nu știu, nu e treaba mea…”

Directorul casei de cultură din Băbeni este Preot dr. Emil Rădulescu. Cu excepția unei părți dintre locuitorii orașului vâlcean, puțină lume știe că părintele deține și o sală de jocuri mecanice, “păcănele” cum mai sunt denumite generic, fix în centrul localității, în curtea sa, foarte aproape de parcare, sediul primăriei și chiar și cel al postului de Poliție. Miercuri spre joi noapte (24 august, ora 01:25), în localul acestuia a avut loc o altercație periculoasă, rămasă fără urmări, dacă e să ne luăm după lipsa de transparență pe subiect a IPJ Vâlcea. Și mai ciudat este faptul că singurul local din Băbeni care este deschis non-stop este cel al preotului, deși, conform unei hotărâri de consiliu local, acest lucru este permis doar până la ora 22.00. Paradoxal, primarul localității, Ștefan Bogdan, susține că nu știe a cui este firma respectivă și că își desfășoară activitatea legal, pentru că i-ar fi suficient acordul vecinilor.

Chiar Ștefan Bogdan, primar la al doilea mandat consecutiv și al treilea în total, l-a numit în funcție pe actualul director al casei de cultură din localitatea pe care o păstorește. Totuși, edilul susține senin că nu știe al cui e localul și că nu știa ce s-a întâmplat. Apoi, că știe de ea și că a discutat cu funcționarii din subordine despre ea. Apoi, că va avea o discuție cu comandantul Poliției pentru a lămuri situația. “Nu știu nimic de treaba asta… Am auzit, dar e treaba poliției, nu e treaba mea. Da, are program cu aprobarea vecinilor (pentru a funcționa non-stop – n.r.), are tot ce trebuie firma aia. Nu-i cunosc, nici nu știu despre cine e vorba. Oricum, eu vineri am avut discuție cu cel care a eliberat programul de lucru și… «domnule primar, dosarul este complet, poate să verifice oricine, are aprobarea vecinilor»… Sunt situații din astea când vor program permanent trebuie aprobarea vecinilor. Mâine oricum o să mă întâlnesc cu cei de la Poliție, cu domnul comandant și o să restabilim programul, dacă fac chestii din astea, îl băgăm la program de până în ora 22.00. Exact, mai e și în zonă centrală, și parcarea…”, ne-a declarat Bogdan Ștefan.

Curios lucru cum chiar toți vecinii au fost de acord cu derogarea de funcționare permanentă pentru acest local, mai ales că printre acești vecini se numără și Primăria, și postul de Poliție din localitate. Nu credeți? În fine, așteptăm lămuririle obligatorii din partea IPJ Vâlcea. Din imaginile surprinse de camera de luat vederi instalată chiar în interiorul localului, un tânăr i-ar fi căutat pricină altuia ce juca la un aparat învecinat, sub atenta supraveghere a unui apropiat, care juca, la rândul său, la altă “mașinuță”. Între primii doi a izbucnit o altercație, al treilea a intervenit în ajutorul primului, lovindu-l zdravăn pe al doilea, în ciuda încercării angajatei și a unei alte persoane din incintă de a tempera conflictul. La cinci minute după ce a părăsit localul, tânărul agresat a revenit cu un cuțit în mână la ușa lui (vezi al doilea clip video).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la publicarea acestui articol, părintele Emil Rădulescu nu a putut fi contactat.

spot_img
spot_img

Politica