Eurostat: România, locul 2 în UE la creștere economică

România se situează pe locul 2 în Uniunea Europeană în ceea ce privește cresterea economică în trimestrul doi al acestui an. Țara noastră a înregistrat un avans de 2,7%. Pe primul loc se situează Iralnda.

Economia UE a crescut cu 0,5% şi a zonei euro cu 0,6% în trimestrul doi din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, iar Irlanda şi România au raportat cel mai semnificativ avans, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

Conform sursei, citate, cel mai semnificativ avans anual în perioada aprilie-iunie 2023 s-a înregistrat în Irlanda (2,8%), România (2,7%), Cipru şi Portugalia (ambele cu 2,3%), iar cel mai semnificativ declin în Estonia (minus 3%), Suedia (minus 2,4%), Ungaria (minus 2,3%) şi Polonia (minus 1,3%).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Față de primele trei luni ale anului, în perioada aprilie-iunie 2023, cel mai semnificativ avans a fost înregistrat în Irlanda (3,3%), Lituania (2,8%), Slovenia (1,4%) şi România (0,9%), iar cel mai semnificativ declin în Polonia (minus 3,7%) şi Suedia (minus 1,5%).

Populare

Recomandări

Rezultatele primei zile din faza grupelor Cupei României: nouă goluri în trei meciuri

În perioada 26-28 septembrie se dispută partidele din prima...

O noapte în biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”

 Craiovenii sunt așteptați, vineri, 29 septembrie 2023, începând cu...

Fostul șef al Poliției Române, Cătălin Ioniță, nu poate justifica peste 1 milion de lei din avere

Agenția Națională de Integritate (ANI) îl acuză într-un comunicat...

Prins beat și fără permis la volan

Un bărbat de 43 ani, din Drobeta Turnu Severin,...