luni, mai 13, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A fost reziliat contractul cu Mehedinți Gaz

În cadrul reuniunii Consiliului Local de miercuri, 9 august, Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin, a avansat o propunere care a primit votul favorabil al consilierilor: rezilierea contractului de concesiune pentru furnizarea serviciului de distribuție a gazelor naturale.

Contractul cu MEHEDINȚI GAZ a fost reziliat din cauza neplății redevenței timp de trei trimestre consecutiv. Deși vânzarea către ROMGAZ a eșuat, primarul speră că de acum va putea aduce gazul în tut orașul.

„Este o acțiune pe care severinenii o așteptau și pe care trebuia să o luăm mai de mult, dar am dat curs solicitărilor Mehedinți Gaz de a-i sprijini în demersurile de extindere a rețelei de gaze în întreg municipiul, obligație contractuală pe care nu au îndeplinit-o.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși urmează un drum anevoios care ne va purta prin sălile de judecată, vreau să îi asigur pe toți cetățenii că extinderea rețelei de gaze va continua. Depunem toate eforturile pentru identificarea de firme serioase care să preia obligațiile Mehedinți Gaz”, a scris Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin, pe pagina de Facebook.

Municipalitatea din Severin a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește relația cu MEHEDINȚI GAZ, firma care ar fi trebuit să extindă rețeaua de gaze naturale în tot municipiul Drobeta Turnu Severin. 

„De trei ani MEHEDINȚI GAZ nu a mai făcut niciun metru de rețele de gaz, motivând că au terminat ce aveau de făcut în Severin. În acest moment suntem în discuții avansate pe Anghel saligny și avem 120 de milioane de lei pentru extinderea rețelei de gaze în Severin. Una dintre probleme este că eu trebuie să dau o declarație pe propria răspundere că extinderea rețelei de gaze pe A. Saligny nu se suprapune cu obligațiile Mehedinți Gaz. Le-am cerut la rândul nostru să dea și ei o declarație în care să ne spună că nu mai au nimic de făcut pentru Severin, dar bineînțeles că nu au dat nimic, nu au mai răspuns la telefon. În așa fel, ei au îngropat investiția de pe Anghel Saligny. Conform contractului, Mehedinți Gaz trebuia să plătească o redevență. Ultima dată era 15 iunie. Neplata a trei trimestre de redevență duce la rezilierea contractului și noi asta facem acum. Mehedinți Gaz continuă să ne sfideze și pe noi, dar și pe severineni. Era o discuție la un moment dat ca Mehedinți Gaz să fie preluat de ROMGAZ, dar acest lucru se tergiversează. Nu ne mai interesează, când vor să preia atunci să preia de la noi. Am ajuns la capătul răbdării cu această firmă!”, a explicat la începutul ședinței de Consiliu Local, primarul Marius Screciu

Marius Screciu a mai avut pe masă rezilierea contractului, în perioada 2018 – 2019, dar atunci a decis să salveze Mehedinți Gaz pentru că la vremea aceea mai lucrau câte ceva. „Atât de mult a apreciat că la o lună ieșeau cu PNL de mână că fac la ANL centrale pe gaze. M-am săturat!”, a spus Screciu.

Politica