vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Infrastructura de transport, în plină reabilitare în Gorj. DEx Craiova – TG. Jiu, licitația în decembrie

Lucrările în infrastructură, la nivelul județului Gorj, sunt în plină desfășurare. Reprezentanții Prefecturii au primit vineri o vizita de lucru din partea secretarului de stat din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Irinel Scrioșteanu. Aceștia au vizitat, împreună și au discutat despre cele mai importante proiecte în infrastructură din județ.

Între acestea s-a regăsit și Drumul Expres Craiova – Tg. Jiu, despre care reprezentanții Prefecturii spun că studiul de fezabilitate este aproape gata, iar în decembrie, cel mai probabil, va fi licitația.

„Împreuna cu delegația Ministerului Transporturilor, cu senatorul Ion Iordache și cu reprezentanți ai regionalei CNAIR Craiova, prefectul județului Gorj, Iulian-Vasile Popescu, a vizitat mai multe șantiere și a recapitulat situația la zi a unor proiecte importante pentru județul nostru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vă prezentăm stadiul acestor obiective de investiții, așa cum a rezultat în urma discuțiilor de ieri:

1. DN 67C – Transalpina

Avem un angajament ferm din partea tuturor factorilor implicați cu privire la data deschiderii circulației pe cea mai înaltă șosea din țara noastră care, cel mai probabil, se va întâmpla vineri, 16 iunie 2023. De asemenea, în urmă cu 3 săptămâni s-au închis toate litigiile cu vechiul constructor ce trenau de foarte mulți ani, iar în acest moment CNAIR poate să intervină în mod substanțial la îmbunătățirea condițiilor de trafic de pe acest drum spectaculos. La finalul anului va fi pregătit un caiet de sarcini pentru o licitație de punere în siguranță a drumului.

2. Centura Municipiului Târgu Jiu

Un al doilea subiect extrem de important este stadiul lucrărilor pe centura Târgu Jiului. După vizita la fața locului și discuțiile cu reprezentanți ai constructorul și ai CNAIR, s-a constatat că lucrările sunt în întârziere, dar avem șanse foarte mari ca în octombrie să fie dați în circulație cel puțin 12 kilometri de pe două secțiuni din centura orașului. Termenul asumat de constructor, pentru finalizarea lucrării, este finalul anului.

3. Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova

În ceea ce privește drumul expres Târgu Jiu-Craiova, studiul de fezabilitate este aproape gata și există posibilitatea ca acest drum să intre în procedură de licitație pentru execuție la începutul lunii decembrie a.c. Prefectul județului Gorj, Iulian-Vasile Popescu va participa săptămâna viitoare la o ședință de lucru pentru evaluarea stadiului forajelor necesare proiectului tehnic.

4. DN 67B Scoarța – Pitești

La drumul Scoarța – Pitești încă sunt litigii în curs de soluționarea, așteptându-se de câteva luni motivarea instanței de judecată și consumarea tuturor căilor de atac.

5. CF Filași – Simeria

De asemenea, prefectul județului este interesat de reabilitarea tronsonului feroviar Filași – Simeria, care poate fi o oportunitate și o deschidere importantă pentru noi, ca județ.

Exiștă mai multe lucrări de îmbunătățire punctuale pe segmentul Filiași – Târgu Jiu, ce ar trebui finalizate anul acesta și care ar aduce o îmbunătățire a condițiilor de trafic si eliminarea unor restricții de viteză de pe acest segment.

Conectarea județului cu restul țării este importantă pentru noi ca și cetățeni, dar și pentru potențialii investitori.

În perioada următoare vor exista discuții și se vor solicita informații despre aceste proiecte săptămânal”, au spus reprezentanții Prefecturii Gorj.

Politica