joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cod Galben în Oltenia! Un singur județ scapă

Este, din nou, Cod Galben în Oltenia. Meteorologii anunță instabilitate atmosferică în patru județe ale regiunii. Singurul care nu va fi afectat este județul Olt. Astfel, în Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea, până în această seară, la ora 23, sunt așteptate ploi în averse.

„În perioada menționată, sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, au transmis meteorologii.

În acest context, ISU Mehedinți face câteva recomandări locuitorilor din județ, recomandări ce ar trebui luate în considerare și de ceilalți olteni. „Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În situația manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

❗sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

❗evitarea adăpostirii sau trecerii prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

❗închiderea tuturor ferestrelor locuinţei şi altor categorii de construcţii.

❗evitarea atingerii stâlpilor sau firelor căzute la pământ.🧑‍🚒🚒Pompierii mehedințeni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.”-ISU Mehedinți

Politica