Turiști din Olanda extrași din masivul Făgăraș cu troliul, din elicopter

Doi turiști olandezi au fost salvați după ce au rămas blocați într-o zonă fără semnal. Norocul lor a fost că au fost auziți de un alt turist aflat în drumeție, acesta alertând autoritățile, anunță Salvamont Argeș pe pagina de Facebook.

Turiștii au petrecut o noapte pe munte, fiind incapabili să iasă dintr-o zonă extrem de periculoasă. Au început să țipe după ajutor și au noroc pentru că prin apropiere a trecut un bărbat care era în drumeție, iar acesta a sunat la 112.

”Au fost deplasați salvamontisti de serviciu la Cota 2000 Transfăgărășan și salvatori alarmați de acasă, precum și elicopterul SMURD POA Brașov. S-a încercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele și salvamontiștii argeșeni, dar nu s-a reușit extragerea cu troliul, pentru că salvatorii montani erau încă în perete, nu ajunseseră la victime, astfel că a fost necesar că elicopterul să se întoarcă să alimenteze și să revină cu un salvator montan de la Zărnești, pregătit deja pentru troliere și care s-a îmbarcat în timpul alimentării. În zona Văii lui Stan nu sunt locuri de aterizare și ar fi durat mult ca unul dintre salvamontisti să iasă la un loc aterizabil”, a anunțat Salvamont Argeș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi bărbați au fost legați de frânghii și ridicați cu elicopterul și duși în siguranță în zona Arefu.

Populare

Recomandări

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu a primit mandat de...

Acțiuni ale polițiștilor doljeni pentru reducerea riscului rutier

În ultimele 48 de ore, polițiștii doljeni au acționat...

Cod Roșu în Oltenia. Ce probleme au făcut ploile și vântul

Update/ Ora 22.30 - mașină blocată în pasajul subteran...

Șapte mii de olteni sunt șomeri

Șapte mii de olteni sunt șomeri, peste trei mii...