Iohannis le-a promis sindicaliștilor că girează un acord politic în Coaliție

Întâlnirea președintelui Klaus Iohannis cu liderii sindicatelor din Educație s-a încheiat după mai bine de o oră. La finalul întâlnirii, liderii de sindicat au anunțat că preşedintele le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze şi să garanteze un acord între guvernanţi şi sindicalişti, acord privind revendicările acestora.

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunţat că greva cadrelor didactice şi a celorlalţi angajaţi din educaţie va continua, miercuri.

„A promis că se va implica”, a afirmat liderul FSLI, Simion Hancescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a catalogat discuţia cu şeful statului drept „constructivă”. „Colegii noşţri vor considera dacă aceste promisiuni şi angajamentele preşedintelui pot duce la detensionarea acestui conflict”, a afirmat Nistor.

„Am avut o discuție cu domnul presedinte, i-am prezentat problemele noastre, cele două revendicări principale: acordarea unei majorări în perioada următoare și garantarea aplicării acelui principiu al salărizării ca profesorul debutant să aibă salariul mediu pe economie”, a transmis Simion Hăncescu.

În replică, Klaus Iohannis a răspuns că „emiterea unui act normativ nu se poate, dar se angajează în cazul în care se acceptă un acord să îl gireze și domnia sa”. Potrivit sindicaliștilor, acest acord trebuie încheiat de șefii coaliției, iar apoi va fi girat de președintele Iohannis care va garanta că el va fi pus în practică, scrie digi24.ro

Peste 10.000 de profesori, personal auxiliar, elevi, părinți au protestat în Piața Victoriei, în fața Guvernului. Mulți au sosit din provincie pentru a solicita autorităților creșteri salariale. După negocierile de la Guvern, liderii de sindicat au transmis că au primit aceeași ofertă, care este inacceptabilă, așa că greva va continua. Din Piața Victoriei, cadrele didactice au plecat în marș spre Cotroceni.

Foto: captură video

Populare

Recomandări

Palatul Administrativ intră în șantier. Prefectul de Dolj a semnat ordinul de începere a lucrărilor

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a semnat, miercuri, ordinul...

Rezultatele primei zile din faza grupelor Cupei României: nouă goluri în trei meciuri

În perioada 26-28 septembrie se dispută partidele din prima...

Pompierii solicită primăriilor să are fâșii pe laturile drumurilor de tarla pentru prevenirea incendiilor de vegetație

De luni dimineață (25 septembrie), până miercuri (27 septembrie),...

“Săltat” în Capitală. Acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, grave fraude informatice și spălare de bani

Marți, 26 septembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații...