VIDEO/ Mieii regelui Charles, furați de activistele de mediu

Trei activiste din asociația de mediu Animal Rising au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea în comitatul englez Norfolk, pentru a denunţa în acest fel creşterea animalelor în scopuri alimentare, informează AFP.

Imagini publicate joi pe Twitter de asociaţia Animal Rising arată trei femei care furau de pe un câmp trei miei pentru a le oferi „o viaţă în libertate”, potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste, care dezvăluia totodată că se afla în acel moment pe domeniul Sandringham.

„Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat”, a adăugat aceeaşi activistă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asociaţia Animal Rising precizează, într-un comunicat, că operaţiunea de „salvare” a avut loc miercuri seară „în jurul orei locale 20:00” şi că cele trei activiste s-au predat apoi la Poliţie, scrie g4media.ro

Poliţia din Norfolk a confirmat într-un comunicat de presă că trei femei „s-au predat voluntar” la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate „pentru suspiciune de furt”.

Acţiunea marchează începutul unei serii de alte operaţiuni de „salvare” a unor animale pe care Animal Rising intenţionează să le desfăşoare pe timpul verii pentru a-i sensibiliza pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia.

Domeniul Sandringham, amenajat pe o suprafaţă de câteva mii de hectare de păduri, culturi agricole şi grădini, aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii şi a fost moştenit de regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a.

Populare

Recomandări

Accident la Golești. Un tânăr, la spital

Un tânăr de 26 ani, din Râmnicu Vâlcea, a...

Polițiști alertați degeaba la Şimnicu de Sus. Și-a prins fata cu un băiat

Poliţişti din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Melineşti au...

Alocații anti-frig din TVA pentru Motru și Drobeta-Turnu Severin

Primăriile din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinți, și Motru, Gorj, primesc...

Mititelu îi dă replica lui Becali: „Formula de start a echipei FCSB putea fi anticipată de oricine”

Adrian Mititelu spune că afirmațiile lui Gigi Becali, în...