sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce pensie încasează un miner, după 35 de ani lucrați în carieră

Daniel Dănilă, un miner ieșit la pensie pe caz de boală, a scris pe Facebook ce pensie încasează după 35 de ani lucrați în carieră. Bărbatul s-a îmbolnăvit la plămâni din cauza condițiilor dificile din carieră. Acum își dorește să iasă la pensie pe drept și să beneficieze de Legea 197 care le permite minerilor și energeticienilor să se pensioneze chiar și cu 13 ani mai devreme dacă au lucrat în condiții grele.

După 35 de ani de muncă, acesta primește o pensie de 5.000 de lei. „Eu (dupa 35 de ani de munca) am iesit la pensie pe caz de boala acum un an cu o pensie de 4400 datorita faptului ca am stagiul complet de cotizare, in urma calculului pe legea 74 mi-a crescut pensia la 4.600, iar apoi cu acea majorare de la Guvern de 12% am ajuns la 5.000. Consider ca merit aceasta pensie in urma contributiei la sistemul public de pensii”, a transmis fostul salariat al companiei.

Acesta ar fi fost acuzat că a amenințat cu greva foamei ca să primească mai mulți bani la pensie. Fostul miner a spus însă că-și dorește să profite de Legea 197 ca să se poată pensiona de drept.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica